Rading 194
1231KE
LOOSDRECHT
tel. 035-5821837

Na een aantal weken van wisselende resultaten, waardoor BFC 1 wat achterop raakte op de koploper, heeft het in en tegen Loosdrecht weer eens van zich doen spreken en zijn ware gezicht laten zien. In de zogenaamde streekderby was het van meet af aan de bovenliggende partij waardoor het nooit een echte derby werd met veel spanning en strijd. De Bussumse hoofdmacht was simpelweg vanaf minuut één een maatje te groot voor de bewoners van sportpark Hallinckveld. De ploeg startte zeer geconcentreerd en maakte zo al direct duidelijk aan de tegenstander dat er deze middag voor hen weinig tot niets te halen viel. BFC viel aan, kreeg al snel wat mogelijkheden en kwam in de zevende minuut op een verdiende voorsprong. Het had hier wel de hulp nodig van de thuisploeg die zeer slordig uitverdedigde en de bal inleverde bij Olivier Blaauw die dankbaar gebruik maakte van het kadootje. Loosdrecht had de grootste moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen wat zeker de verdienste was van het geconcentreerd spelende BFC. Het enige wat er aan BFC aan ontbrak was het doeltreffend afronden van de kansen want het stond binnen 25 minuten minimaal 3x alleen voor de doelman maar men verzuimde om de bal simpel of af te geven of binnen te schieten.
De thuisploeg had aanvallend amper iets in de melk te brokkelen en het was dan ook wachten op de 0-2 die gezien het spelbeeld niet kon uitblijven. Op slag van rust kon het tweede doelpunt op het scorebord worden bijgeschreven en wederom was het Olivier Blaauw die de bal tegen de touwen werkte. De rappe aanvaller was er als de kippen bij om een fout van de Loosdrecht doelman koelbloedig af te straffen waardoor er met een ruimere marge kon worden gerust.
De tweede helft was amper aan de gang of de 0-3 lag al tegen de touwen. Na de eerste de beste aanval werd een hoekschop van BFC eerst nog weggewerkt maar de voorzet van Jostein Ohm die hierop volgde werd door Koen Beuker op juiste waarde geschat en onhoudbaar binnen gekopt. Een minuut later leek Loosdrecht iets terug te doen toen het zich voor de eerste keer serieus op de helft van BFC bevond, echter belandde de inzet op de buitenkant van de paal. BFC denderde door en nog binnen het uur was het Wybe Klünnen die van achteruit met de bal aan de voet alle oranjehemden zijn hielen liet zien en met een sublieme voorzet Olivier Blaauw in staat stelde om zijn derde van de middag te maken. Zo liep de thuisploeg al binnen het uur tegen een blaauwtje aan en was de wedstrijd in feite ook al binnen het uur gespeeld. Loosdrecht kreeg geen poot aan de grond en mocht nog van geluk spreken dat de Bussummers ook nog wat kansen onbenut lieten. Met nog een kwartier op de klok wist BFC nog tweemaal achter elkaar te scoren. Het was eerst Saber Charif die een voorzet van Jostein Ohm met het hoofd binnen werkte en amper drie minuten later zette Dico Knevel met een leep passje Jostein Ohm alleen voor de doelman die simpel voor de 0-6 zorgde. Ondanks dat er nog een klein kwartier te spelen was vond BFC het zichtbaar wel genoeg en speelde het simpel de wedstrijd uit. Na 90 minuten was het zeer verdiend drie punten rijker en bleek het ook nog eens ingelopen te zijn op koploper CSW dat bij EDO tegen een nederlaag aangelopen bleek te zijn. BFC hoopt met deze overwinning weer de juiste weg gevonden te hebben om de komende acht wedstrijden vol de strijd aan de gaan om de prijzen. Komende week staat er al een niet te onderschatten tegenstander op het programma en komt DESTO naar sportpark Meerweg. Aftrap is dan om 14.30 uur, de ploeg kan dan natuurlijk alle steun van het thuispubliek goed gebruiken.