Manitobadreef 8
3565CH
UTRECHT
tel. 030-2610361

BFC 1 heeft in de uitwedstrijd tegen EDO(U) uitstekende zaken gedaan door de volle drie punten binnen te slepen waardoor de Bussumse hoofdmacht de koploper tot op één punt genaderd is en het het zich op kan gaan maken voor een aantal bloedstollend spannende slotweken van de competitie. In Utrecht moest de ploeg duidelijk even op gang komen waardoor het al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan stond te kijken. In de achtste minuut stond men verdedigend bij een hoekschop voor de thuisploeg nog ligt te snurken waardoor EDO ongehinderd de bal achter doelman Ranzijn kon werken. BFC was zo al snel wakker geschud en trachtte de opgelopen achterstand weer snel weg te poetsen. Het had dan ook veelvuldig de bal maar het stugge EDO wist de gastploeg door een goede organisatie ver van het doel te houden en de enkele keer dat BFC in de buurt kwam leverde het maar weinig uitgespeelde kansen op. Ook EDO trachtte, wanneer het kon, de aanval te zoeken maar ook zij kregen maar mondjesmaat mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Halverwege het eerste bedrijf werd een foute terugspeelbal opgepikt door Jostein Ohm die met een listige schuiver de doelman wist te verschalken waardoor de stand weer in evenwicht was. BFC trok het initiatief naar zich toe en kregen twee dotten van kansen om op voorsprong te komen maar Lars van Huisstede kwam een teenlengte tekort en Jostein Ohm moest in een 1 tegen 1 duel zijn meerdere erkennen in de Utrechtse doelman. Ook EDO kreeg nog een grote mogelijkheid maar zag Damian Ranzijn de bal met een goede reflex over de deklat heen tikken. BFC werd steeds meer de bovenliggende partij en het was dan ook niet zo gek dat het voor de rust nog de leiding nam. Het was Lars van Huisstede die op aangeven van Jostein Ohm voor de 1-2 ruststand zorgde.

De tweede helft liet BFC vanaf de aftrap zien dat het niet van plan was zich nog te laten verrassen, geconcentreerd spelend kreeg het al direct mogelijkheden maar het duurde tot de 53ste minuut eer de marge vergroot werd. Het was Koen Beuker die een fijn aangesneden hoekschop van Jostein Ohm het beste beoordeelde en al inlopend de doelman met een strakke schuiver kansloos liet. Vijf minuten later had Saber Charif de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien maar de sublieme stift van de aanvaller bleek net niet secuur genoeg om in het doel te belanden. Na ruim een uur spelen was het Olivier Blaauw die vriend en vijand verraste met een afstandschot van, naar eigen zeggen, 28 meter 75. Waar velen, inclusief de doelman van EDO, het idee hadden dat de afgevuurde zwabberbal naast het doel zou belandden vloog deze tot verbazing van velen strak langs de paal het doel in. Met een 1-4 voorsprong en nog een klein half uur op de klok was de zege al vroeg veilig gesteld. BFC speelde gecontroleerd de wedstrijd uit, kreeg zefs nog genoeg mogelijkheden om verder uit te lopen maar kwam niet meer tot scoren. Door deze overwinning staat de ploeg stevig op plek twee en heeft het de koploper in het vizier. Komende week staat de inhaalwedstrijd tegen het uiterst onberekenbare en lastige Maarssen op het programma. Op het eigen sportpark kan het dan op paaszaterdag alle steun van het eigen publiek goed gebruiken zodat er een dag later met een goed gevoel naar de eieren kan worden gezocht. Aftrap is dan zoals gewoonlijk om 14.30 uur.