Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is BFC 1 op eigen veld tegen FC Breukelen niet verder gekomen dan een puntendeling. Voor de thuisploeg voelde de einduitslag, na de goede resultaten in de voorbereiding en beker, aan als een enorme tegenvaller. Het had de puntendeling echter volledig aan zichzelf te wijten en het mocht achteraf nog blij zijn dat het niet met lege handen stond.

Op het fraaie nieuwe kunstgrasveld trachtte BFC vanaf minuut één de aanval te zoeken maar al snel bleek dat de gasten uit Breukelen niet waren gekomen voor de schoonheidsprijs. BFC had wel het meeste balbezit maar wisten maar moeilijk door de goed georganiseerde verdediging van de gasten door te komen. Vanuit de omschakeling was het zelfs FC Breukelen wat de eerste grote kans kreeg maar doelman Ranzijn bleek tot opluchting van de Bussumse toeschouwers goed bij de les en wist met een knappe redding een snelle achterstand te voorkomen. Toch ging het binnen de eerste tien minuten mis en kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Waar eerst doelman Ranzijn nog knap wist te redden werd de bal door de BFC-ers onvoldoende resoluut uitverdedigd waardoor het voor de gastploeg een  koud kunstje was om de bal tegen de touwen te schieten. BFC moest dus in de achtervolging, probeerde het ook maar de verdediging van FC Breukelen gaf geen krimp. Het gooide alles in de strijd om BFC van scoren af te houden en schuwde daarbij ook niet wanneer het nodig was de handrem te hanteren. Er vielen dan ook diverse pittige overtredingen van Breukelse zijde te noteren. Na ruim 35 minuten spelen kwamen de grote kansen voor BFC pas echt. Inleiding daarvoor was een afstandsschot van Saber Charif die ternauwernood door de Breukelse doelman kon worden overgetikt. UIt de hoekschop die daarop volgde leek Olivier Blaauw de thuisploeg op gelijke hoogte te schieten maar zijn inzet belandde op de paal. Nog voor het rustsignaal moest de doelman van de gasten tot tweemaal toe handelend optreden om zonder tegendoelpunt te incasseren aan de thee te kunnen. Het was ook zeker aan hem te danken dat de gastploeg met een voorsprong de rust in kon gaan.

Ondanks de achterstand verscheen BFC vol vertrouwen aan de start van de tweede helft. De eerste de beste aanval na de rust leverde dan ook al een enorme kans op voor Lars van Huisstede maar wederom bleek de doelman een enorme sta in de weg. BFC was zeker de betere ploeg en kreeg ook steeds meer kansen. In de 52ste minuut was het dan eindelijk raak en wist Jostein Ohm na een knappe assist van Saber Charif de 1-1 binnen te schieten. Op jacht naar meer werd het spel aan Bussumse zijde steeds gehaaster waardoor vooral de laatste pass net niet goed aankwam. Na een minuut of zeventig was bij BFC het gif en de kracht zichtbaar afgenomen waardoor de gastploeg steeds beter in de wedstrijd kon komen. Met een opportunistische speelwijze werd getracht het doel van BFC te bestoken maar verdedigend wist de thuisploeg overeind te blijven. Aanvallend kon het echter nog amper een vuist maken. Er lagen voldoende mogelijkheden om via de omschakeling alsnog de winst binnen te halen maar het aanvalsspel strandde zo nu en dan in misplaatste schoonheid. De enkele keren dat BFC nog rond of in het 16 meter gebied kwam was de voortzetting of afronding daar onvoldoende en onzorgvuldig. Vijf minuten voor tijd leek het zelfs nog helemaal mis te gaan toen een inzet, na een scrimmage in het zestienmeter gebied, bij BFC tegen de paal aan hobbelde. Na het laatste fluitsignaal bleek zo één punt het hoogst haalbare en was er het besef dat het vooral de laatste twintig minuten van de wedstrijd niet goed genoeg was geweest. Volgende week mag de ploeg tegen sc Buitenboys in Almere in de herkansing. Op sportpark Polderkwartier wordt er dan om 14.30 uur afgetrapt.