Sporting Almere JO10-1 – BFC JO10-3: “Dromen van het Stadion” - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sporting Almere JO10-1 – BFC JO10-3: “Dromen van het Stadion”

Sporting Almere JO10-1 – BFC JO10-3: “Dromen van het Stadion”

Sporting Almere JO10-1

6 - 11

BFC JO10-3

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 07

Datum

10 september 2022 8:30

Accommodatie

Sportpark Fanny Bl Koen
Competitieweg 22
1318EA
ALMERE
tel. 06-20602316

Elke amateurvoetballer koestert die ene wens, dat ene verlangen om eens in een echt stadion te spelen. Zo eentje met aan alle kanten van het veld tribunes, een stadionspeaker en reclameborden alom. Een stadion met perfect gemanicuurd gras, een scorebord en een spelerstunnel. Als jong voetballertje droomde je dan van de ArenA of de Kuip, maar kwam je vaak het dichtst bij dat kleine stadionnetje dat bij je in de buurt lag. Dat van die Eerste Divisie club, die al jaren meevoetbalde in de marge van het betaalde voetbal. Van de Langeleegte of de Geuselt of van het oude Zuiderpark of Diekman. Voor mij was dat stadion het oude Haarlem stadion, 1 majestueuze grote hoge tribune en een heuse harde kern aan de overkant. Spelen voor de North Side was een droom in mijn jeugd. Maar hoe kom je daar als je geen selectie voetbalt, als je geen glorieuze voetbalcarrière voor je hebt liggen, als je op je 9e nog niet ontdekt bent?

Wij hebben immers geen wondersloffen waarmee wij ons een weg naar Vicarage Road, Aggborough of Turf Moor kunnen schieten, zoals Sjakie dat deed in de strips. Bovendien spelen pupillen zelden of nooit in de grote stadions. Goede kans dus dat wij er alleen aan mogen ruiken, snuffelen. Maar dat is ook cool als je 9 jaar oud bent. Als je in BFC JO10-3 zit en als je onder de schaduw van het stadion van de dichtstbijzijnde profclub mag spelen. Al helemaal als je tegenstander het trainingsveld van de profs voor zijn zaterdagse potjes gebruikt. Dan check je namelijk best al wat boxes. Perfect gemanicuurd gras , reclameborden  en……. Uhhhh, nou ja, die 2 in ieder geval wel. En maakt het dan nog uit dat je in Almere speelt? Naast het Yanmar stadion, op het veld waar Jaden Pinas en Anthony Limbombe (nee niet die Anthony van € 100 miljoen) normaal gesproken een positiespelletjes doen? En maakt het dan nog uit dat het weer nat en koud is en er geen kleedkamer voor handen is? Het antwoord is nee. Want je mag weer de wei in, met je vrienden, lekker ballen.

En lekker ballen dat deden de mannen van JO10-3 vanaf de eerste minuut. Het levensgevaarlijk aanvalstrio Claas, Noah en Philip, u weet wel dat trio wat vorige week bij tijd en wijlen wervelde, had de tegenstander binnen 15 minuten volledig op de knieën. Na het eerste kwart was het al 4-0 voor de mannen omdat Claas Noah twee prachtkansen gaf, Noah Philip eentje en Philip dat dan weer deed voor Claas (volgt u het nog? Nee? De tegenstander ook niet!).

In het tweede kwart kregen wij meer tegenstand, maar toen bleek dat BFC het achterin ook prima onder controle had. De niet onhandige spelertjes van Sporting Almere werden constant op de huid gezeten door onze verdedigers die duel op duel wonnen en daarna direct de voorwaartsen aan het werk zetten. Met name Jack en Jim heersten achterin zoals Bonucci en Chiellini dat in hun hoogtijdagen deden. En als onze verdediging toch even gebroken leek, was daar altijd Stefan, die een dijk van een wedstrijd keepte. En die wij na deze wedstrijd ter ere van wijlen Piet Schrijvers tot de “Beer van Almere” hebben omgedoopt. En ook al is hij nog niet zo groot, het is een titel die hem toe komt, want hij is al weken in erg goede vorm. En het is toch wel lekker als je de Beer van Almere in je team hebt en je weet dat je gezien de competitie indeling nog 4x in Almere terugkomt……

Afin, omdat het achter goed stond, konden wij in het 2e kwart nog wat verder weglopen bij de boys uit Almere. Via weer Philip (2x, waarvan 1 beauty in de korte hoek) en een prachtige poeier van Noud gingen wij dus met 7-3 comfortabel rusten. In de rust de mannen nogmaals op de verdediging gewezen en het scherp zijn bij snel uitnemen van de tegenstander. Dat was nodig want daar deden ze ons pijn.

Toch ging het vlak na rust wat stroever. Je kan nu eenmaal niet de hele wedstrijd zo goed blijven spelen. Almere kwam terug tot 7-5, maar toen ging het slot erop. En met slot bedoel ik Wouter en Wessel. Met hun mentaliteit en kracht wisten ze de aanvalsgolven van Almere te stoppen en gaven ze ons weer wat meer lucht om aan te vallen. Iets waar Jack als eerst van profiteerde door goed te reageren bij een rebound 8-5. Maar nog gaf Almere zich niet gewonnen en na snel de 8-6 gemaakt te hebben gingen ze vastberaden op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar in deze fase was het met name Jim die telkens alert de intrappen en aanvallen onderbrak en vervolgens het spel goed en snel naar voren verplaatste. Daar wisten Noah en Claas hun partnership voorin nog wat meer glans te geven door in de counter nog 3 messcherpe en prachtige goals te maken, Claas (2x) en Noah (1x). Dat was Almere te machtig en dus eindigde dit duel in een 11-6 overwinning voor de mannen van BFC. Die daarmee voor de 2e week achter elkaar een puike prestatie op de mat legden. Eentje waarin weer goed gecombineerd werd en lekker gebikkeld achterin. Zo moet het mannen. Een top teamprestatie.

Man of the Match: Jim, die het onderbreken van de acties van Almere deze wedstrijd echt tot een kunst had verheven. Goed gespeeld man! En dat geldt ook voor alle anderen!! Als jullie dit volhouden dan is dat stadionnetje aan de Competitieweg helemaal niet zo ongrijpbaar als wij dachten en wie weet de Kuip of de ArenA misschien ook wel niet. Want iedere amateurvoetballer heeft een droom. Toch?

Tot volgende week.

Coach J

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!