1114BH
AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
tel. 020-6965599

Sam Beuving, Auke Bult, Jordan Doumbouya, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

Het zou weleens de laatste wedstrijd van het seizoen kunnen zijn voor de JO 15-1. Mochten we vandaag geen kampioen worden dan zit het erop voor de jongens. In de kleedkamer wijst Mathijs er terecht op, dat vandaag gewonnen moet worden. Het zal je toch niet gebeuren dat de uitslag elders op een veld in Amsterdam in ons voordeel uitpakt, maar dat we het kampioenschap zelf hier bij FC Amsterdam laten liggen. Je zou je toch voor je kop slaan. Toch?

En laat nu juist dit scenario zich deze ochtend voltrekken. We verliezen met 3-1 van FC Amsterdam, terwijl elders WV HEDW JO15-1, met 3-2 verliest en door onze nederlaag toch kampioen wordt van onze divisie 5. Een felicitatie natuurlijk aan hen.

Auke is nog herstellende en Mika meldde zich af met koorts vandaag.
Tegen FC Amsterdam krijgen we het middenveld niet onder controle. Van beide kanten is het zoekende, met aan onze kant net iets te veel fouten in de opbouw. Toch zijn in de eerste helft de beste kansen voor ons, met een reeks van achtereenvolgende aanvallen in de 16 op de goal van de tegenstander, maar op wonderbaarlijke wijze weten we de kansen niet in doelpunten om te zetten. FC Amsterdam probeert het met afstandsschoten, vaak ingeleid of uitgevoerd door haar gevaarlijk opkomende centrale verdediger. Een aanvaller van FC Amsterdam wordt in goede samenwerking tussen Marc en Luca afgestopt, waarbij het gekeerde schot vervolgens alsnog met een hoogstandje door Luca van de lijn gered wordt. Het blijft daardoor 0-0 bij rust.

Een vrije bal van FC Amsterdam begin tweede helft blijft hangen in ons strafschopgebied en kan door FC Amsterdam worden afgemaakt. 1-0. BFC pakt de draad weer op en ziet een kopbal van Luca gekeerd worden door de keeper. Het is vervolgens Jordan die bij een corner trefzeker is en de stand op gelijke hoogte brengt. 1-1. We gaan aanvallender voetballen, maar weten niet voldoende rust in ons spel te brengen. Met fouten tot gevolg en uiteindelijk nog twee tegentreffers. Met 3-1 moeten we vandaag in FC Amsterdam onze meerdere erkennen, die daarmee ook ons voorbijgaat op de eindranglijst. We worden uiteindelijk derde in deze competitie.

De wedstrijd tegen FC Amsterdam op deze zonnig dag met een koude wind, wordt dus inderdaad de laatste van dit seizoen voor onze JO 15-1. We hebben een mooi seizoen gehad onder de bezielende leiding van Mathijs en Roberto. De jongens hebben geleerd van de eerste seizoenshelft. Te laag ingedeeld zijn, betekent niet dat je de wedstrijden automatisch wint. Sterker nog, het is vaak lastiger om ze te winnen. De tegenstander voetbalt vaak niet mee, maar parkeert de bus en voor de jongens dreigt het gevaar van onderschatting van de tegenstander. Doordeweeks oefenen op niveau helpt om het hoge ritme van dit team vast te houden. Tegen FC Utrecht, PEC Zwolle, tegen 4e divisieteams van Kon. HFC, AFC, AFC ’34, Zeeburgia en Buitenveldert. Het waren gedenkwaardige wedstrijden, met fantastische resultaten en vaak oogstrelend voetbal.

We vierden het kampioenschap van de eerste seizoenshelft begin van dit jaar en maakten ons op voor Divisie 5. We zagen de mogelijkheid van een dubbel kampioenschap, maar lieten het twee keer liggen bij Roda ’46 (en deze zaterdag dus bij FC Amsterdam).

Dank aan Mathijs en Roberto voor een mooi seizoen, aan BFC voor het verenigingsleven en toporganisatie, aan alle ouders die als trouwe supporters langs de lijn het voor dit team zo leuk maken, erbij waren en het meemaakten. En dank ‘last but not least’ aan de jongens zelf, die plezier hebben met elkaar en in het voetbal.