Zwaluwen Jeugd Beker O15 1e ronde Groep 1 08

13 november 2021 10:00

D. Strunk

Bekerwedstrijd: BFC JO 15-1 - SDO JO 15-1 8-0

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

De spanning vandaag in deze bekerwedstrijd wordt voornamelijk op de bank en langs de zijlijn gevonden. De titel voor dit verslag mocht bedacht worden door de bankzitters en uiteindelijk wint de inbreng van Vincent, maar het bleef lang spannend.

Ook de vraag of achter de goal aan de zijde van het natuurgebied sprake is van een bos waarin de bal van Imran geschoten werd tijdens de warming up of dat er slechts enkele bomen staan die zich samen niet als bos kwalificeren, hield de gemoederen op de bank ook enige tijd bezig.

Ook spannend was de discussie tussen de coach van SDO en de scheidsrechter over eerst een aan ons gegeven penalty en vervolgens over een gewenste blessurebehandeling. Die discussie had voldoende voeten in de aarde om met een gele kaart bestraft te worden. In de rust legde de coach aan de meegereisde ouders uit dat hij boos was op de scheids, omdat hij niet ‘tegen onrecht’ kan. Robin Hood langs de lijn, met de scheidsrechter als de sherrif van Nottingham.

Op het veld is het bij vlagen aardig, zeker de tweede helft is goed, waarin 6 van de 8 doelpunten vallen. We hebben weer te maken met een compact spelende tegenstander. De wedstrijd speelt zich nagenoeg volledig op hun helft af en de bal is alleen op die van ons als wij daartoe zelf besluiten of als de bal verdedigend wordt weggeschoten. Eén moment van gevaar van SDO vandaag slechts, door ons zelf veroorzaakt als Imran al struikelend in de opbouw de bal aan de tegenstander laat, hetgeen tot grote hilariteit in het veld en op de bank leidt. De geboden kans gaat echter naast.

Onze verdedigers hebben deze wedstrijd alle ruimte om ver mee op te komen en Mika is dan ook veelvuldig te vinden voor het doel van de tegenstander. In de beginfase komen we nog niet makkelijk tot doelpunten. Maar uit een penalty opent Sam dan uiteindelijk de score. Bommel wordt van achter aangetikt op het moment dat hij wil uithalen, hij blijft weliswaar op de been, maar de scoringskans is hem ontnomen. De gegeven penalty is dan ook terecht. Niet lang daarna brengt Luca de ruststand op 2-0.

De 2e helft beginnen we goed en vol energie. Omdat er verder niet veel gebeurde, hier dan nog alleen even de opsomming: Toine scoort op aangeven van Wessel 3-0, Jasper met een listig lobje 4-0 uit een corner, Mads maakt er 5-0 van en laat Keyan de 6-0 scoren, 7-0 is van Toine via Sophie en Mads nog eens als laatste 8-0 op een opening van Imran. We bekeren dus verder.

En zo was het al met al weer een vermakelijke ochtend en voorlopig even de laatste wedstrijd met publiek. Maar er komt weer een moment om het allemaal mee te maken en erbij te zijn. En daar houden we ons aan vast.