Openingsweekend vol voetbal

Openingsweekend vol voetbal

Datum

28 augustus 2021 10:00

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Het is zaterdagochtend en wel een hele fijne zaterdag want we spelen het breedtetoernooi op ons mooie complex bij BFC. Overal lopen teams en de sfeer zit er goed in. Iedereen kan niet wachten tot het begint.

De MO11-1 meiden openen op het goed georganiseerde Let’s Start-toernooi met een spannend potje tegen JO10-2. De meiden zijn nog niet helemaal wakker waardoor er iets duidelijker moet worden gecoacht. Met enig geluk wordt de 1-0 over de streep getrokken. De wedstrijden daarna worden gemakkelijker, waarbij het team steeds beter gaat voetballen. Met vier overwinningen en geen doelpunt tegen eindigt het team als eerste in de poule.

De MO13-1 speelt drie wedstrijden van 25 minuten tegen verschillende teams van de JO13. De meiden gaan strijdvaardig het veld op en het fluitsignaal klinkt. Ondanks goed samenspel en behendig de bal uitspelen blijft het de eerste twee wedstrijden bij een gelijk spel (twee keer 1-1). In de laatste wedstrijd kwamen de meiden los. Het werd een doelpuntenfestijn, 4-0!

Een dag later stond voor beide teams het altijd goed georganiseerde en leuke Leeuwinnen-toernooi in ’s-Graveland op het programma.

Met een potje strandvoetbal opent MO11-1 de dag. Het team wordt opgedeeld in tweeën en speelt op twee veldjes tegen een van de andere MO11-teams. Na enige oefening winnen beide teams overtuigend. Deze lijn wordt voortgezet bij het echte voetbal op een zeer klein en niet helemaal horizontaal veld - wel echt, strakgemaaid gras. In drie wedstrijden wordt soepel afgerekend met de tegenstanders in de poule. Als de meiden ook in de latjetrapcompetitie de beste blijken, gaan de meiden er met alle prijzen vandoor.

Met een kleine bezetting - vier speelsters deden mee aan een KNVB-evenement in Gouda - stonden de MO13-1 meiden fris en fruitig te trappelen om het veld op te gaan. Met een prachtig glimmende beker in het vooruitzicht hadden de meiden maar een missie: die beker ging mee terug naar BFC. En jawel na drie fanatieke wedstrijden wonnen de meiden het toernooi. Met een medaille en de beker liepen ze tevreden het veld af.
 
Het nieuwe voetbalseizoen is goed begonnen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!