Be Quick JO15-1

21 augustus 2021 10:15

BFC JO15-1 -  Be Quick JO15-1 5-2 (Keyan 2x, Sam 2x, Mads)

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg, Milan van den Akker.

De vakantie is voor Sophie en de jongens achter de rug. Alleen Mika en Luca verblijven nog ergens op een strand, maar sluiten na dit weekend weer aan. De vakantie heeft eenieder goed gedaan, maar het is nog even omschakelen: van de rust van het strandbed naar het kunstgras van BFC. De selectie-driedaagse, een mooi nieuw initiatief van de club, heeft daarbij geholpen, maar kon niet voorkomen dat tegen het einde van de wedstrijd tegen Be Quick het tandvlees van onze spelers zichtbaar begon te worden. Ze liepen er nog net niet op, maar het scheelde niet veel. Wél waren twee tegendoelpunten daar het gevolg van. Met een voorsprong van vijf doelpunten bracht dat de overwinning niet in gevaar en met een tevreden gevoel mochten we dus wel weer huiswaarts keren en ons opmaken voor een nieuwe week vol voetbal.

Met de vertrouwde Milan in de gelederen treden we deze zaterdag aan tegen Be Quick. We speelden tegen hen in de competitie vorig jaar en troffen hen in onze poule tijdens het BFC Talent Cuptoernooi. Gewonnen potjes, maar geen enkele garantie dat die lijn zich zo voortzet. Met Marc op goal, Job en Vincent centraal achterin, met Wessel en Bommel op de back posities, Jasper met de punt naar achter, Sophie en Sam daaromheen, Keyan op rechtsvoor, Mads op links en Toine in de spits beginnen wij deze wedstrijd. We wisselen bij rust: Imran voor Job, Wessel schuift door naar het middenveld, waardoor Auke linksback komt te spelen, Keyan maakt plaats, Sam schuift door naar linksbuiten en wisselt met Mads van positie. Milan neemt de vrijgekomen plek van Sohie in op het middenveld. Het is duidelijk dat we de posities en linies goed bezet hebben met multi-inzetbare spelers.

Er gebeurt veel op het veld. De nodige aanvallen van BFC, veel snelheid in het team, verdedigend staan we goed en geven we weinig weg. Voorin creëren we volop kansen. Al na 3 minuten tekent zich de eerste goede kans aan, maar de keeper van Be Quick onderschept de bal. Een corner enkele minuten later wordt door Sam ingekopt, maar van de lijn gehaald. Jasper steekt even later Mads weg, maar zijn schot wordt geblokt. Verschillende corners zijn dreigend, maar voorlopig blijft een doelpunt nog uit.

In de 10e minuut breekt Keyan dan de ban. Met een bekeken bal verschalkt hij de keeper in de verre hoek. De 1-0 is een feit. Be Quick krijgt een paar kansen, maar echt in gevaar komen we niet. Toine krijgt nog een goede kans nadat een bal van Keyan via de paal terug het veld in stuitert, maar de keeper van Be Quick redt met de voeten zijn inzet.

Mads haalt even later vernietigend uit van net buiten de 16. De bal kaatst via de kruising krachtig terug , maar via de hakken van de keeper tikt deze alsnog het net aan. 2-0. “Iemand je hakken laten zien” krijgt er een nieuwe betekenis bij. We kennen het doelpunt, zoals afgesproken, aan Mads toe, al was het maar vanwege het indrukwekkende schot.

Mads houdt de verdediging vandaag ook verder goed bezig. Met snelle rushes moet Be Quick er alles aan doen om hem de wind uit de zeilen te nemen. Dat leidt nog wel eens tot balverlies aan de zijde van Be Quick. Op één van die momenten weet Sam de onderschepte bal in de drukke 16 meter in de voeten van Keyan te krijgen, die met een bekeken puntertje zijn tweede, en de derde van BFC, aantekent.

Met deze 3-0 gaan we de rust in. Mathijs en Roberto geven Sophie en de jongens nog enkele laatste tactische aanwijzingen voor de wat gewijzigde opstelling en na 15 minuten hervatten we de sportieve strijd.

We beginnen iets tammer en dat geeft Be Quick de kans om even gevaarlijk voor Marc te verschijnen. In twee instanties maakt hij de aanval echter onschadelijk. Aan de overkant is BFC meer succesvol. Milan onderschept op het middenveld goed de bal, stuurt Toine weg, die Sam in stelling brengt voor de 4-0. Ook de 5-0 is uiteindelijk van de voet van Sam.

In de drinkpauze na 20 minuten in de tweede helft spoort Mathijs de jongens nog eens aan om alles te geven en druk te zetten op de tegenstander. Marc verlaat geblesseerd het veld en draagt zijn handschoenen over aan Vincent. De pijp is leeg bij de jongens en van druk zetten komt het niet meer. We geven Be Quick de ruimte en dat leidt tot twee tegendoelpunten. De eindstand komt daarmee op 5-2.  We bedanken onze vrienden van Be Quick 1887 voor de sportieve ontmoeting en hun komst naar Bussum.

Het was mooi om weer met elkaar in de wei te staan na enkele weken in de sluimerstand verkeerd te hebben. Sophie en de jongens zijn het voetbal duidelijk niet verleerd en na een finaleplaats in de BFC Talent Cup en twee goede oefenwedstrijden daaraan voorafgaand, smaakt ook deze wedstrijd naar meer. En dat is woensdag alweer: 25 augustus, BFC JO 15-1 – AFC JO 15-1. Hoe mooi is de gedachte dat we het weer mee kunnen maken en erbij kunnen zijn. U bent dus uitgenodigd.