Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Zaterdagochtend 9:30 uur stonden de meiden op het hoofdveld van de Zuidvogels. Na een geroutineerde warming-up klonk het fluitsignaal.

De bedoelingen van de Huizense meiden waren duidelijk, meteen werd de druk erop gezet. Het lukte de MO13-1 meiden geregeld om onder die druk uit te stellen, waaruit een serie van goede kansen ontstond maar geen doelpunten. Toch was het jagen van Zuidvogels niet zonder succes. Met een stevige geur van buitenspel viel de 1-0 via de rechterflank van Zuidvogels.

Onze meiden stonden niet te lang stil bij deze tegenslag. Geen tijd om te discussiëren want de bal rolde alweer over de grasmat. De gelijkmaker na een goed schot van Chelsea viel snel. Yes en door! Net voor rust wist Elske met een prachtige boog nog een doelpunt te scoren.

Met 1-2 op het scorebord begonnen ze aan de tweede helft. Zuidvogels trok de fysieke kaart, maar het duwen, trekken, haken of tackelen bracht hen niet veel verder. De defensie stond weer als een kasteel en soepel werd de aanvalsdrift van de tegenstander in toom gehouden. Na het derde doelpunt - goed doorzetten van Cato - was de wedstrijd gespeeld.

Er hadden best meer doelpunten in mogen gaan, maar een kniesoor die daarop let. Tevreden liepen de meiden het veld af. Heel terecht mogen ze weer trots zijn op hun prestatie. De aanval op de koppositie afgeslagen.