Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Onbekend

Bij de bespreking op het terras voor de wedstrijd spraken enkele voetbalouders hun bezorgdheid uit. De MO13-1 meiden zouden vandaag serieus tegenstand krijgen. De Bilt had in de eerste wedstrijd en in het bekertoernooi laten zien dat ze doelpunten konden maken, en mooie overwinningen konden behalen.

In de eerste minuten was goed te zien dat de Biltse meiden vanuit een hechte organisatie de tegenstander wilden opvangen om er dan met een lange bal gevaarlijk uit te komen. Dit gevaar werd echter eenvoudig en adequaat opgelost door verdedigers Julie en Liva, waarna via snelle combinaties over de zijkanten en door de as weer de aanval werd gezocht. Juist in die as werden de BFC-meiden doeltreffend, via Cato en Diewertje vielen de eerste doelpunten. Steeds vrijer werd er aan Bussumse kant gevoetbald, zagen we daar een dubbele stepover, een Iniesta, en wat deed keeper Elske daar? Het was zowel voor de partijdige als onpartijdige toeschouwer een genot om te zien.

De meiden van De Bilt kwamen er niet meer aan te pas, door het goed storende werk van Bobbi, en het voortdurend druk zetten van onze spitsen.

De mooiste goal viel in de tweede helft, na een goede pass van Dominique nam Julia met een technisch hoogstandje de bal mee. De afgemeten voorzet landde keurig op het hoofd van Diewertje en de bal lag in het netje. Middenvelder Jip zorgde daarna nog voor wat opwinding door een knal op de lat en een doelpunt na een mooie solo.

In het slot van de wedstrijd werd er iets eerder gekozen voor eigen succes, gingen er nog wat ballen op paal en lat, maar bleef het bij een dikverdiende 6-0.