NiTA 1

2e klasse B

16 oktober 2021 14:30

P.A. de Waard

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft BFC 1 zijn ongeslagen status weten te behouden en tegenstander NiTa puntloos terug naar Nieuwer ter Aa gestuurd. De gasten waren een uur lang kansloos tegen de thuisploeg die vanaf de eerste minuut zichtbaar de bovenliggende partij waren. De bezoekers kregen direct vanaf de aftrap de eerste mogelijkheid om snel op voorsprong te komen maar dat was voor hen dan ook de enige echte kans van de eerste helft. In de eerste de beste aanval van BFC lag de bal al tegen het netje van de gasten. Het was Lars van Huisstede die al binnen twee minuten de score voor de Bussummers opende. De jeugdige aanvaller werd na een snelle aanval bediend door Olivier Blaauw en met een verwoestende uithaal liet hij de NiTa doelman kansloos en verdween de bal in de bovenhoek. Nog geen twee minuten later was het wederom raak en werd de snelle voorsprong al verdubbeld door Jostein Ohm die na een perfecte steekbal van Tjerk Posthuma oog in oog staand met de doelman koelbloedig afrondde. De gasten konden zo de gekozen tactiek al binnen vijf minuten overboord gooien en trachten vooral met de bij hen aanwezige fysiek terug te knokken in de wedstrijd. Echte mogelijkheden leverde dit echter niet op, die waren er juist volop voor BFC en het was dan ook niet zo heel gek dat na 25 minuten de derde goal aan Bussumse zijde te noteren viel. Het was wederom Jostein Ohm die, bediend door Lars van Huisstede, aan het eind stond van een Bussumse aanval. Waar NiTa met de moed der wanhoop probeerde terug te komen in de wedstrijd verzuimde BFC nog binnen het halfuur de tegenstander definitief op een onoverbrugbare achterstand te zetten. In de 32ste minuut kreeg de thuisploeg dan toch een goal om de horen. Een vermeende overtreding binnen de beruchte lijnen aan BFC zijde werd bestraft met een strafschop welke feilloos werd binnen geschoten. Deze tegentreffer gaf weer enige hoop bij de tegenstander maar deze werd nog geen drie minuten later aan flarden geschoten. Het was Maxim Andriessen die op eigen helft een bal veroverde en met een rush op stoomde naar het doel van de tegenstander. Met een schot uit eigenlijk onmogelijke hoek liet hij de iets verkeerd opgestelde ter Aarse doelman kansloos en bracht zo de marge nog voor de thee weer op drie. Met deze, na kansenverhouding magere, 4-1 voorsprong werd de eerste 45 minuten afgesloten.

In het eerste kwartier van het tweede bedrijf veranderde er maar weinig aan het spelbeeld. NiTa probeerde met man en macht de marge te verkleinen zonder gevaarlijk te worden maar het was weer BFC dat als eerste scoorde. Ditmaal was het Tjerk Posthuma die op aangeven van Jostein Ohm de bal binnen wist te tikken.

Met een 5-1 voorsprong, nog binnen een uur, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bussummers. Echter na wat wisselingen en zichtbaar verslapping aan Bussumse zijde wist NiTa wat terug te doen. Binnen vijf minuten had het de marge teruggebracht naar nog maar twee doelpunten verschil. Bij de 5-2 stond geheel BFC niet op te letten en kon men zo doorlopen om vervolgens doelman Ranzijn te passeren en nog geen drie minuten later werd de bal voor de tweede maal op de stip gelegd nadat Jurriën Blaauw op de grond liggend het ronde kleinood vol in de maagstreek kreeg. De leidsman met fluit beoordeelde dit tot grote ergernis en frustratie van BFC als een handsbal. Vanaf 11-meter werd simpel de 5-3 tegen de touwen geschoten. Op jacht naar meer gooide NiTa nog wat extra fysiek en opportunisme in de strijd. Met een aantal stevige overtredingen, waar wat lankmoedig tegen werd opgetreden, werd geprobeerd  BFC van het doel te houden. Toch kreeg de thuisploeg nog vele mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar miste in de afwerking de juiste richting of vonden de doelman op hun weg die met een paar uitstekende reddingen BFC van  een grotere voorsprong afhield. De bal had in deze fase minimaal een keer in het voordeel van de Bussummers op de stip gemogen. De thuisploeg gaf ondanks de druk weinig kansen weg zodat de overwinning nooit echt in gevaar kwam. Na 90 minuten kon de vierde overwinning op rij bijgeschreven worden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein op het programma. Een tegenstander die nog op hun eerste puntje zit te wachten en er alles aan zal gaan doen om dit deze middag te bewerkstelligen. Aftrap op sportpark Meerweg is om 14.30 uur.