Laan van Duurzaamheid 10
3824DZ
AMERSFOORT
tel. 033-4565077

In de 6de wedstrijd van de competitie is BFC 1 tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. In een druilerig Amersfoort miste de ploeg de juiste spirit en beleving om na vijf overwinningen op rij ook asc Nieuwland aan de zegekar te binden.

Vanaf de eerste aftrap was het spel aan beide zijden vooral rommelig. In de openingsfase waren er voor beide ploegen wat mogelijkheden maar gaandeweg de eerste helft was het de koploper die de beste kansen kreeg. In de 25ste was het Jostein Ohm die de Bussummers op voorsprong zette. De snelle aanvaller was na een loepzuiver geplaatste uittrap van doelman Ranzijn te rap voor de Amersfoortse defensie en oog in oog staand met de doelman rondde hij doeltreffend af. asc Nieuwland wist aanvallend niet tot grootse daden te komen en zag BFC diverse mogelijkheden te lichtvoetig uitspelen. Zo verzuimde de Bussummers om nog voor rust de wedstrijd al in het slot te gooien. Met een minimale voorsprong werd de eerste helft afgesloten.

Het tweede bedrijf tapte de thuisploeg duidelijk uit een ander vaatje. Met een berg strijd en opportunisme werd er gestreden voor elke meter. Ondanks deze strijdlustige speelwijze werden er amper kansen gecreëerd. BFC bleef verdedigend simpel overeind maar wist zelf ook amper nog in de buurt van het doel van de thuisploeg te komen. Het kwam zegge en schrijven in de tweede helft nog tot één uitgespeelde kans. Het spelniveau werd aan de zijde van de gasten met de minuut minder. De ploeg zat duidelijk niet goed in de wedstrijd en de aanwezige neutrale toeschouwer zal zich zeker afgevraagd hebben of ze echt naar een koploper van de tweede klasse B stonden te kijken. Na ruim een uur spelen wist Nieuwland dan toch op gelijke hoogte te komen. Na een hoekschop werd er even vergeten de ingebrachte bal simpel weg te werken waardoor deze simpel binnen kon worden geschoten. Met nog ruim 25 minuten op de klok leek er voor de Bussummers nog voldoende tijd aanwezig om de schade te beperken en op jacht te  gaan naar een nieuwe voorsprong. Ondanks een paar toegepaste wissels was men echter niet in staat weer enige grip te krijgen op de wedstrijd. Het heilige vuur bleek deze zaterdagmiddag aan Bussumse zijde zeker niet aanwezig. Zes minuten voor tijd werd er nog eens twee keer gewisseld om in de slotfase alsnog toe te slaan. De tijd bleek echter tekort om het tij nog te doen keren en een puntendeling leek deze dag het hoogst haalbare te zijn. Op moment dat een ieder zich al had verzoend met één punt en de klok al op negentig minuten stond ging het alsnog goed mis. Waar ogenschijnlijk de bal veilig in handen van doelman Ranzijn leek te zijn wist hij deze op onverklaarbare wijze te verspelen. Deze kado gekregen mogelijkheid werd door de thuisploeg koelbloedig afgestraft en simpel werd 2-1 binnen geschoten. De resterende blessuretijd die volgde was tekort om deze opgelopen schade nog te repareren.

Met het stoom uit de oren en de staart tussen de benen droop BFC na het laatste fluitsignaal af richting kleedkamer waar men minuten lang doodstil naar de grond zat te staren zich beseffende dat men deze middag niet dat had gebracht wat er nodig is om een wedstrijd winnend af te sluiten. Aanstaande zaterdag kan BFC op eigen veld laten zien dat de mispeer van deze middag en vooral de wijze waarop niet hoort bij de ambities voor dit seizoen.

Aftrap op de Meerweg is dan om 14.30 uur.