Benschop 1

2e klasse B

6 november 2021 14:30

J.C.C. Barrales

Voor de tweede week op rij heeft BFC 1 verzuimd de volle drie punten binnen te halen en bleef het op eigen veld, tegen het lager geklasseerde Benschop, steken op een remise. Waar in de eerste vijf wedstrijden nog de volle buit bij elkaar werd gevoetbald lijkt er de  laatste twee wedstrijden wat zand in de motor te zijn gekomen.

Op eigen veld begon de thuisploeg weer zeer voortvarend want nog binnen de minuut werd de bal al tegen de touwen geschoten, deze treffer werd echter afgevlagd wegens vermeend buitenspel.
Al snel in de wedstrijd werd het duidelijk dat de gasten uit Benschop, die een week eerder hun eerste puntje hadden binnengehaald, niet naar Bussum waren afgereisd om de schoonheidsprijs te verdienen. Het stond vooral compact op eigen helft, geduldig wachtend om de foutjes van BFC af te straffen en het verzuimde zeker niet om zo nu en dan er eens stevig in te kleunen. De Bussumse formatie was vooral zoekende hoe een gaatje te vinden in de rood opgetrokken muur en kreeg ook zeker meerdere mogelijkheden op een openingstreffer. Het zag diverse inzetten de juiste richting missen en wanneer de bal dan wel eens de doellijn leek te passeren was daar wel een verdediger of de Benschopse doelman die redding wist te brengen.  Aanvallend wisten de gasten zo nu en dan eens op de helft van BFC te verschijnen zonder echt gevaarlijk te worden. Tegen het einde van het eerste bedrijf kwamen de gasten met tien man te staan nadat een ongelukkig hard uitziende overtreding aan Benschopse zijde werd bestraft met direct rood. Zonder doelpunten werd de eerste helft afgesloten en kon met de welbekende brilstand op het scorebord de kleedkamer worden opgezocht.

Na de welbekende tips in de rust en enige omzettingen binnen de lijnen moest BFC, met de ontstane numerieke meerderheid, toch het net weten te vinden was de algemene gedachte. De tweede helft was amper begonnen en de bal lag inderdaad al snel tegen de touwen maar het was echter niet BFC wat de score opende. Een toegekende vrije trap aan Benschop, net buiten het Bussumse strafschopgebied, verdween prompt langs het opgestelde muurtje tegen de touwen. Een domper aan Bussumse zijde maar er leek nog voldoende tijd aanwezig om de opgelopen achterstand tegen tien man te repareren. Voor de gasten was deze voorsprong een behoorlijke opsteker en het sein om er nog eens een schepje bovenop te doen om deze met hand en tand te verdedigen. Om BFC zoveel mogelijk van het doel weg te houden werd er een rode muur opgetrokken in het eigen strafschopgebied. De thuisploeg trachtte daarentegen een tandje bij te schakelen om snel weer op gelijke hoogte te komen. Het viel met man en macht aan en creëerde ook genoeg mogelijkheden maar was veel te slordig en gehaast in de laatste pass of de afwerking liet te wensen over. Zo tikte de klok langzaam aan door zonder dat BFC tot scoren wist te komen. Benschop gooide alle registers open om BFC het scoren te beletten en met het verstrijken van de tijd werd het Bussumse aanvalsspel ook steeds slordiger. Voor de gasten ontstond er steeds meer ruimte om in de omschakeling de wedstrijd in het slot te gooien. In de 84ste minuut wist Benschop, na een razendsnelle counter, de voorsprong te verdubbelen en stond het vanuit het niets met een man minder ineens met 0-2 voor. Met nog zo’n vijf minuten officiële speeltijd op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Met de moed der wanhoop zocht BFC direct vanaf de aftrap de aanval en nog geen twee minuten later was de marge weer één. Het was Cesar Westerink die in het overvolle strafschopgebied alert reageerde na een scrimmage voor het Benschopse doel. In de weinige minuten die nog restte werd alles op alles gezet om nog een gelijkmaker te produceren. In de 90ste minuut was het Tjerk Posthuma die nog een gaatje wist te vinden in het krakende bolwerk. De spits draaide knap weg bij zijn tegenstander en ramde de bal onhoudbaar tegen de touwen. In de ruime blessuretijd had de thuisploeg zelfs nog de pech dat een hakbal ala Ngono nipt over de kruising van het Benschopse doel vloog. De resterende tijd bleek voor de Bussummers te kort om het tij alsnog te doen keren en na het laatste fluitsignaal bleek wederom onnodig puntverlies een feit.

Door dit puntverlies zal de ploeg de komende wedstrijd, 20 november Delta Sports uit, winnend moeten afsluiten om nog een klein kansje te houden op de eerste periodetitel maar dan zal koploper Maarssen moeten verliezen tegen nummer drie De Meern. Komende week is er geen wedstrijdprogramma en mag de ploeg genieten van een vrij weekend om een week later in Houten weer fris aan de start te verschijnen.

Aftrap op sportpark de Kruisboog in Houten is dan om 15.00 uur.