Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

BFC 1 is de competitie gestart met een overwinning op het zeer lastige CSW. Na de bekerzeperd een week eerder had men deze eerste competitieronde zeker op de facetten strijdlust en passie iets goed te maken. De resultaten van de gehele voorbereiding gaven echter voldoende vertrouwen om de seizoensouverture positief tegemoet te zien. De Bussummers waren er zich vooraf van bewust dat het tegen de gastheren in Wilnis geen makkelijke opgave zou gaan worden.

Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of de omroepster van dienst mocht het eerste doelpunt al aankondigen. Het was Jostein Ohm die in de tweede minuut de gehele verdediging zijn hielen liet zien en de doelman van CSW in de korte hoek wist te verschalken. Nog geen vier minuten later was het wederom Jostein Ohm die de bal tegen de touwen wist te werken. Met een fenomenaal bekeken schot van 42,5 meter liet hij de verbouwereerd kijkende en te ver voor zijn doel staande doelman van CSW kansloos. Met deze snelle 0-2 voorsprong op zak leek BFC een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Dit bleek allerminst het geval want de thuisploeg probeerde hun gasten onder druk te zetten om snel terug te komen in de wedstrijd. De Bussumse formatie stond verdedigend echter als een huis en ondanks het vele balbezit van de thuisploeg wist het zich weinig echte kansen te creëren. Helaas was het aanvallend aan Bussumse zijde zo nu en dan wat te gehaast en slordig waardoor er ook voor hen weinig kansen waren om de marge nog te vergroten. Een logisch gevolg was dat er voor de theepauze niet meer werd gescoord.

De openingsfase van de tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld als voor de thee. CSW drong aan maar creëerde niets. BFC kreeg echter nu wel wat meer mogelijkheden wat in de 56ste minuut resulteerde in de 0-3. Het was Jurrien Blaauw die met een fantastische verdedigende actie de bal veroverde en Tjerk Posthuma aanspeelde. De spits die tot dan toe een zeer zware middag kende en vooral door vele overtredingen uit de wedstrijd werd gehouden speelde zich knap vrij en bediende Olivier Blaauw op maat. Met een bekeken schuiver wist deze de bal buiten bereik van de doelman tegen het net te deponeren. Met de moed der wanhoop schakelde CSW over naar een meer opportunistische speelwijze. BFC had hier in eerste instantie verdedigend duidelijk wat moeite mee wat na een uur spelen leidde tot een tegendoelpunt. Vier minuten later leverde het strijdplan van de gastheren zelfs de aansluitingstreffer op. In eerste instantie wist doelman Ranzijn met twee fraaie reddingen achter elkaar een treffer te voorkomen maar tegen de rebound die hierop volgde was ook hij niet opgewassen. Hoewel er een behoorlijk buitenspel luchtje aan deze treffer zat werd deze toch goedgekeurd. Met nog een vijfentwintig minuten op de klok leek het erop dat de Bussummers onder de druk zouden bezwijken maar met een enorme dosis vechtlust wist men zich weer terug in de wedstrijd te knokken. Verdedigend kreeg het weer grip op de de hernieuwde tactiek van de tegenstander en met de ruimte die ontstond waren de beste uitgespeelde kansen voor BFC. Helaas waren deze aan de inmiddels moegestreden voorwaartsen niet besteed zodat het een spannend gevecht bleef. Met in de slotfase wat verse krachten in de ploeg wist de Bussumse formatie stand te houden. In blessuretijd vergrootte het zelfs weer de marge naar twee doelpunten verschil. Het was goudhaantje Niels Posthuma die op aangeven van broer Tjerk de eindstand op 2-4 bepaalde. Niet lang daarna klonk het laatste fluitsignaal en waren de eerste drie punten van het seizoen een feit. Voetbaltechnisch was het misschien allemaal nog niet hoogstaand maar de getoonde inzet en passie vergoedde veel. Komende week staat de thuiswedstrijd tegen CDW op het programma en mag BFC proberen deze lijn door te trekken. Aftrap op sportpark Meerweg is dan om 14.30 uur.