BFC stuurt concurrent Maarssen huiswaarts met nederlaag

Maarssen 1

2e klasse B

27 november 2021 14:30

M. Stuurman

Na een week eerder verrassend beslag te hebben gelegd op de eerste periodetitel heeft BFC 1 daar jongstleden zaterdag een uitstekend vervolg aangegeven door mede koploper vv Maarssen puntloos huiswaarts te sturen. In een door de coronaregels  ‘kraker” onwaardige ambiance en druilerige weersomstandigheden moest er om 14.30 uur worden afgetrapt.  De dagen voorafgaand aan deze topper in de 2e klasse B was er op diverse mediakanalen al voldoende over de wedstrijd te doen geweest. De gasten die een week eerder geheel onverwachts hun eerste nederlaag leden en daardoor de periodetitel verspeelde aan BFC melden dat ze hier niet echt om treurden want voor hen telt tenslotte maar één ding het kampioenschap was de algemene mening vanuit het Maarssen kamp. Op eigen veld was de thuisploeg erop gebrand om de gasten uit Maarssen te laten zien dat hun hoge klassering niet op toeval berustte.

Zonder de trouwe supportersschare langs de lijn, die konden deze middag warm op de bank zittend via de door het bestuur mogelijk gemaakte livestream de wedstrijd volgen, werd er om 14.35 uur afgetrapt. De wedstrijd was amper vijf minuten aan de gang of de bal lag al in het netje achter de Maarssen doelman. Een geplaatste uittrap van doelman Ranzijn werd doorgekopt door Cesar Westerink. Jostein Ohm anticipeerde het best op de doorgekopte bal en liet de gehele Maarssen verdediging zijn hielen zien en oog in oog staand met de doelman rondde de topscorer beheerst af.  Maarssen trachtte direct de aanval te zoeken om de opgelopen schade zo snel moegelijk te reparen maar ondanks het vele balbezit wist het maar moeizaam tot een fatsoenlijke aanval of doelrijpe kans te komen. BFC stond tactisch uitstekend en met de nodige inzet werden de gasten ver van het eigen doel gehouden. Het was juist BFC wat de beste kansen kreeg en verzuimde om in de eerste 25 minuten de voorsprong minimaal te verdubbelen. De gasten uit Maarssen kregen aanvallend maar geen grip op de wedstrijd en moesten lijdzaam toezien hoe de BFC aanvallers diverse malen langs de verdedigers glipten en meerdere 100% kansen creëerden. In de 31ste minuut werd dan eindelijk zo’n grote kans verzilverd. Het was wederom Jostein Ohm die veel te snel was voor de verdedigers en de bal tegen de touwen schoot. Maarssen was duidelijk van slag door deze tweede domper en amper een minuut later lag nummer drie in het mandje van de gasten. Dit keer was het Cesar Westerink die op aangeven van Ohm bij de eerste paal opdook om de bal binnen te tikken om zo voor de 3-0 te zorgen. Met de moed der wanhoop trachtte vv Maarssen op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer om in de tweede helft nog enige kans te hebben op een beetje goed resultaat. Het kwam echter niet verder dan één doelpoging met het hoofd maar de kopbal miste de juiste richting en ging hoog over. Waar een ieder al dacht aan het nuttigen van een kopje thee met een 3-0 voorsprong dacht Olivier Blaauw daar totaal anders over. De rappe rechtsbuiten was er namelijk als de kippen bij om een minuut voor het rustsignaal nog een vierde BFC treffer tegen de touwen te werken. Met een 4-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht en kon een ieder even bijkomen van alle geleverde inspanningen van het eerste bedrijf. De algehele mening was dat er dan wel een ruime voorsprong op het bord stond maar de wedstrijd nog niet was gespeeld. De gasten uit Maarssen zouden de tweede helft toch iets moeten doen om zich terug in de wedstrijd te knokken.

Al snel in de tweede helft bleek er echter weinig samenhang in het elftal van de gasten te zitten. De ploeg had veel balbezit maar was vooral in aanvallend opzicht te individualistisch. Het sterk spelende BFC kwam amper in de problemen en maakte de wedstrijd professioneel “dood”. Het was aanvallend minder scherp en in de mogelijkheden wat het kreeg te gehaast om de pijn bij de gasten nog wat te vergroten. Na ruim 75 minuten begon er zichtbaar wat gemakzucht bij de thuisploeg in te sluipen wat resulteerde in wat mogelijkheden voor de gasten. Echter de spaarzame inzetten richting het BFC doel miste de juiste richting. Met nog een kleine tien minuten op de klok werd de eer voor Maarssen dan alsnog gered. Het had daar echter wel de hulp van een BFC-er voor nodig want het was Jurriën Blaauw die de bal ongelukkig met het hoofd achter zijn eigen doelman werkte. Ondanks dat de marge van vier zo werd verkleind geloofde Maarssen niet echt meer in een stunt, daar was de tijd simpelweg te kort voor. Na ruim negentig minuten klonk het laatste fluitsignaal en konden de handen niet alleen op het veld maar ook in menig huiskamer als overwinnaar de lucht in. Met een klinkende 4-1 overwinning werd de kleedkamer opgezocht en droop de gedoodverfde titelkandidaat Maarssen met de staart tussen de benen af. Door de overwinning neemt BFC nu met één punt voorsprong op de Meern de koppositie van de ranglijst in.

Komende week staat de lastige uitwedstrijd bij Geinoord op het programma. Of deze wedstrijd echter gespeeld gaat worden is op moment van schrijven nog niet duidelijk.