Lekdijk Oost 12
3961MB
WIJK BIJ DUURSTEDE
tel. 0343-575095

BFC 1 heeft voor de tweede maal op rij puntverlies geleden in een uitwedstrijd. Na twee weken verplichte rust door corona perikelen was het in Wijk bij Duurstede machteloos tegen een voor elke meter strijdend CDW. De eerste helft leek het aan Bussumse zijde nog ergens op want het had in die fase zeker het beste van het spel en ook minimaal drie keer de gelegenheid om op voorsprong te komen. Het was echter de doelman van CDW die tegen de normaal zo trefzekere Jostein Ohm drie keer in 1 op 1 situaties niet te kloppen bleek. Zeker de derde keer had de linksbuiten beter de keus kunnen maken de bal af te spelen naar één van de minimaal twee medespelers die er beter voor stonden om de nul van het scorebord te schieten. CDW probeerde zeker mee te voetballen maar kreeg zegge en schrijve één mogelijkheid via een kopbal die maar net over het doel van doelman Ranzijn heen vloog. Zo bleef de brilstand tot de rust op het scorebord staan.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de tweede helft was het vooral de thuisploeg die met veel inzet en een gezonde dosis strijd het duel in ging en daarin ook te vaak als winnaar uitkwam. Vooral het eerste kwartier van het tweede bedrijf had het zeker de kans om op voorsprong te komen maar ook aan hun zijde stond het vizier niet geheel op scherp. Te veel spelers van BFC stonden erbij en keken ernaar. Geen enkel moment kon het team de hoge positie op de ranglijst waarmaken. Naarmate de tijd verstreek werd het spel aan Bussumse zijde steeds slordiger en zat er weinig beleving in bij een aantal spelers.  Waar het verdedigend nog wel klopte ging het vooral mis in aanvallend opzicht waar men vooral ruzie leek te hebben met de bal. Verkeerde aannames, slechte passing, te gehaast spel en veel slordigheden waren deze middag meer regel dan uitzondering. De vele meegereisde supporters die de moeite hadden genomen minimaal 45 minuten in de auto te zitten keken dan ook verbaasd en verbijsterd de ogen uit. In de slotfase kreeg CDW nog een aantal dotten van kansen waarbij doelman Ranzijn vlak voor tijd nog handelend moest optreden om een nederlaag te voorkomen.
Na negentig minuten bleek de beginstand ook de eindstand en was men bij CDW uiterst tevreden met een punt. Aan Bussumse zijde was de stemming echter in mineur.
Komende week staat er een pittig programma voor de deur met wedstrijden tegen JSV (29-3 dinsdag uit) asc Nieuwland (2-4 thuis) en de Meern (5-4 thuis) waar men vooral revanche kan halen op zichzelf.