1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de thuiswedstrijd tegen asc Nieuwland heeft BFC 1 zich net zo onstuimig gedragen als het weer. Het verspeelde mede door het kwakkelende spel wederom twee belangrijke punten in de strijd om de koppositie. Tevens liep het ook nog eens averij op in de personele bezetting en zal het de komende weken moeten puzzelen om de juiste elf binnen de lijnen te gaan brengen.
De wedstrijd begon vooral zonnig voor de Bussumse hoofdmacht want via Jostein Ohm had het al binnen twee minuten een voorsprong te pakken. De gasten uit Amersfoort zagen een half uur lang een ware Bussumse wervelwind over zich heen komen en moesten toezien hoe BFC zich in die fase van de wedstrijd met gemak naar zes open kansen voetbalde. Het was vooral aan de doelman van Nieuwland te danken dat de score niet snel opliep naar minimaal een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. De sluitpost stond meerdere keren op de juiste plek om inzetten van dichtbij van Jostein Ohm en Tjerk Posthuma onschadelijke te maken en ranselde en passant ook nog een enorme knal van afstand van Bart Tijnagel uit het doel. Vanuit het niets en geheel onnodig kwam de eerste donderbui uit Amersfoort na ruim een half uur spelen.
Na een niet hele slimme overtreding van doelman Ranzijn kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.
De toegekende strafschop werd als een blikseminslag achter de doelman binnen geschoten. Nog geen minuut later lag de bal na een vlijmscherpe counter voor de tweede maal bij BFC tegen de touwen en in plaats van een nulletje of 3 stond het uit het niets 1-2. BFC was duidelijk even de kluts kwijt na deze tegenwind en liep voetballend duidelijk naar het verstand te zoeken. Helaas was dat niet bij iedereen snel terug en op slag van rust liep het na een opstootje tegen een rode kaart aan. Het was spits Tjerk Posthuma die deze kaart in ontvangst mocht nemen na een wat al te innige en enthousiaste omhelzing bij het oplossen van het opstootje. Na 45 minuten en met een 1-2 achterstand mocht men richting kleedkamer voor de rust. Bij de thuisploeg donderde het even en helemaal droog was het niet.
Er werd echter op het hart gedrukt dat ze ook met tien man nog terug konden komen in de wedstrijd. Het spel was namelijk de eerste helft goed geweest op het laatste kwartiertje na dan. BFC begon met goede moed aan de tweede helft maar vergat even de verdedigende werkzaamheden. In plaats van de gelijkmaker counterde asc Nieuwland binnen tien minuten tijd naar een 1-4 voorsprong. De wedstrijd leek met nog 35 minuten op de klok gespeeld, want 1-4 achter en een man minder op het veld zou toch in het voordeel moeten zijn van de gasten. De thuisploeg dacht daar toch iets anders over. Het stroopte de korte mouwen shirts nog extra omhoog op jacht naar de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd was daar de ingevallen Cesar Westerink die een steekpass van Jostein Ohm al glijdend achter de uitgekomen doelman binnen wist te werken. Dit was duidelijk een moment waardoor er aan BFC zijde weer een frisse wind opsteeg en de jacht werd geopend naar meer. Ondanks de enorme ijver leek BFC  zich stuk te gaan lopen op de Amersfoortse muur die inmiddels opgetrokken was. Het creëerde genoeg mogelijkheden maar de bal viel maar niet goed genoeg voor de thuisploeg. Het moest zelfs goed opletten dat het niet door een counter werd verrast en de schade niet weer groter werd. Tot overmaat van ramp liep na één van de spaarzame tegenaanvallen Dwight Oehlers tegen een blessure aan waardoor hij zich moest laten vervangen. Vijf minuten voor het eind was het Saber Charif die het overzicht behield en Cesar Westerink op maat bediende om de 3-4 binnen te schieten. De Bussumse wervelwind werd weer een orkaan die de gasten een minuut later fataal werd. Na een scrimmage in het overvolle Amersfoortse strafschopgebied belandde de bal bij Jostein Ohm. Voor de zestiende keer dit jaar wist de aanvaller het net te vinden en stond de 4-4 op het bord. De resterende tijd was echter te kort om er nog een driepunter van te maken.
Ondanks het gelijke spel bleek achteraf dat BFC was ingelopen op koploper de Meern en dat men nu qua puntenaantal gelijk staat. Het ziet echter wel Maarssen en CSW dichterbij komen wat de spanning in de tweede klasse B echter flink doet toenemen.
Aanstaande dinsdag staat de inhaalkraker tegen de Meern op het programma. We hopen dan dat op het eigen sportpark wederom een tornado over het veld raast maar dan dit keer alleen een blauwe. Aftrap is dan 20.00 uur.