Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

In de derde wedstrijd van de competitie heeft een aanvallend onmachtig BFC op de valreep de drie punten weten binnen te halen. In IJsselstein werd IJFC met het kleinst mogelijke verschil verslagen waardoor de Bussumse hoofdmacht opklom naar de kop van de ranglijst. Helemaal verdiend kon de zege achteraf niet genoemd worden want daar speelde de ploeg aanvallend eigenlijk te zwak voor. Dat vriend en vijand het dan ook na ruim 95 minuten spelen had over een gestolen overwinning voor de gasten was niet meer dan een logische conclusie. De thuisploeg zat vanaf de eerste minuut het beste in de wedstrijd en was zeker de eerste 25 minuten de bovenliggende partij. Hele grote kansen leverde dit ogenschijnlijke veldoverwicht niet op want verdedigend stond het bij de Bussummers wel goed. Toch stond er al binnen 10 minuten een 1-0 tussenstand op het bord door een benutte strafschop van de thuisploeg na een wat knullig uitziende valpartij binnen de beruchte lijnen. BFC stelde er in deze fase  weinig tegenover, het leed voorin te veel balverlies en wist weinig tot geen duels te winnen waardoor men maar moeizaam onder de druk vandaan kwam. Na één van de spaarzame aanvallen kwamen de Bussummers na een half uur op gelijke hoogte. Uit een hoekschop was het verdediger Koen Beuker die de bal via het bovenbeen van een tegenstander binnenkopte. Nog geen vijf minuten later leek men zelfs op voorsprong te komen toen Jostein Ohm alleen op de IJFC doelman afging. Oog in oog staand met de IJsselsteiner goalie wist de vleugelspits echter niet doeltreffend af te ronden. IJFC kreeg voor de thee nog een paar mogelijkheden maar door goed verdedigend ingrijpen wist BFC een nieuwe achterstand te voorkomen. Na de verplichte rustpauze werd het steeds meer een gevecht op het middenveld. De spaarzame mogelijkheden waren amper op één hand te tellen en de meeste waren voor de thuisploeg. BFC kwam goed weg toen doelman Ranzijn een bal na een duwfout niet onder controle kreeg en de tegenstander de gelegenheid kreeg de bal binnen te schieten. Met nog een kwartier op de klok en met wat verse krachten voorin leek BFC zich wat meer in de buurt van het IJFC doel te begeven. De verdediging van de gastheren had echter steeds het juiste antwoord op het Bussumse aanvalsspel zodat een ieder rond het veld zich al begon te verzoenen met een remise. In de 90ste minuut was het Tim Vrakking die daar anders over dacht. Een hoekschop van BFC werd met het hoofd teruggelegd en vanaf een meter of 16 was het Tim Vrakking die de bal met een fraai schot tegen de touwen schoot. In de blessuretijd probeerde de thuisploeg met een wanhoopsoffensief nog een punt aan het duel over te houden. Het was er éénmaal zelfs nog dichtbij maar de resterende zes minuten bleek te kort voor de thuisploeg. Met een 1-2 overwinning en het besef dat deze overwinning niet helemaal terecht was werd de kleedkamer opgezocht. Door deze overwinning en puntverlies van gedoodverfde titelkandidaten is BFC nu koploper. De komende weken zal het spel echter moeten verbeteren om zich in de top te kunnen handhaven maar dat weten de spelers gelukkig zelf ook.

Aankomende zaterdag, 16 oktober, staat de thuiswedstrijd tege NiTa op het programma, wederom een lastige tegenstander die afgelopen zaterdag zijn eerste klinkende overwinning behaalde.

Aftrap op het eigen sportpark is om 14.30 uur.