Kruisboog 2
3994AE
HOUTEN
tel. 030-6562277

Na twee wedstrijden geen winst geboekt te hebben en een weekje rust heeft de hoofdmacht van BFC de competitie met een klinkende zege hervat. In Houten werd tegen Delta Sports ‘95 niet alleen de drie punten binnen gesleept maar tevens ook de eerste te verdelen prijs, de 1ste periodetitel.

Na een zeer ontspannen bespreking, welke met koffie en taart begon ter ere van de verjaardag van aanvoerder Knevel, werd de reis naar Houten ingezet met als doel om de zeer kleine kans die er nog was op de periodetitel in ieder geval niet zelf uit handen te geven. Er moest dus gewonnen worden en dan kon men achteraf wel zien wat een overwinning waard zou zijn. Directe concurrent Maarssen zou dan wel op eigen veld een uitglijder moeten gaan maken tegen nummer drie van de ranglijst de Meern en dan nog was die einduitslag bepalend om via een beter doelsaldo de eerste plaats weer over te nemen. Helaas mocht er bij de wedstrijd, door de verscherpte corona regels, geen publiek aanwezig zijn waardoor BFC de klus zonder zijn trouwe publiek zou moeten gaan proberen te klaren. Daar de hoofdmacht deze middag om uiteenlopende redenen een aantal spelers miste moest de technische staf vooral in de laatste lijn wat puzzelen om de juiste basiself de wei in te sturen.

Direct vanaf de aftrap waren de intenties aan Bussumse zijde duidelijk en kreeg het al direct een tweetal mogelijkheden om de score te openen. Het was echter de thuisploeg die in minuut zes de beste kans kreeg maar oog in oog staand met doelman Ranzijn deze niet wist te verzilveren. Na ruim tien minuten kwam BFC op voorsprong. Het was Jesse van ‘t Land die met een uitgekiende steekpass Olivier Blaauw bediende die op zijn beurt de bal onhoudbaar tegen de touwen schoot. Delta Sports trachtte direct op zoek te gaan naar de gelijkmaker en kregen ook zeker wat mogelijkheden maar de beste kansen waren er voor BFC die echter verzuimde de marge al in het eerste half uur te vergroten. Ook de thuisploeg had zeker nog een levensgrote kans maar doelman Ranzijn wist met een katachtige reflex het doel schoon te houden. Na 35 minuten moest aan Bussumse zijde Tjerk Posthuma noodgedwongen naar de kant om zich te laten vervangen door Cesar Westerink. In deze fase was het spel aan Bussumse zijde vooral slordig en leek Delta Sports wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de blessuretijd van het eerste bedrijf ging het dan ook mis toen de linkerspits te snel was voor de Bussumse verdediging en zijn voorzet op fraaie wijze over doelman Ranzijn werd gelift en tegen de touwen belandde. Met een 1-1 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht voor het nuttigen van de thee.

In de rust kwamen al de berichten door dat concurrent Maarssen met nog zo'n 15 minuten te spelen op een 0-1 achterstand stond. Dit hield in dat BFC nog drie keer zou moeten scoren om de periodetitel te pakken maar dan moest de stand in Maarssen natuurlijk wel zo blijven.

Met die wetenschap op zak startte BFC de tweede helft met het advies om niet als een kip zonder kop naar voren te rennen maar te blijven voetballen zoals men het eerste half uur had gedaan.

De Bussummers startte het tweede bedrijf furieus en het was een klein wonder dat de bal al in de eerste de beste aanval de doellijn niet passeerde maar via de doelman van Delta en de paal 3,5 centimeter voor het doel langs hobbelde. Ook Delta trachtte de aanval te zoeken waardoor er een niet altijd fraai maar zeer boeiende en spannende wedstrijd ontstond. Duels werden veelal op sportieve wijze op het scherpst van de snede uitgevochten en er waren aan beide zijde mogelijkheden om tot scoren te komen. Nog binnen het uur was het Cesar Westerink die de bal het Delta doel in wist te werken na een scrimmage in het zestienmeter gebied van de thuisploeg. Bijna op hetzelfde moment sijpelde het bericht door dat Maarssen in de 90ste minuut op een 0-2 achterstand was gekomen. Er was dus nog minimaal één doelpunt nodig. Met één oog op de telefoon en één oog op het veld werd er geprobeerd beide wedstrijden te volgen. In Maarssen was het inmiddels afgelopen en ging er zelfs het gerucht dat het binnen één minuut twee doelpunten te incasseren had gekregen en met 0-3 klop had gehad, definitief was dat bericht echter nog niet. Met nog twintig op de klok was het wederom Cesar Westerink die het net wist te vinden. De aanvaller torende hoog boven iedereen uit om een op maat genomen vrije trap van de net 32 jarige geworden aanvoerder Dico Knevel binnen te koppen. De broodnodige marge die men nodig had leek nu bereikt. Delta Sports ‘95 weigerde zich echter gewonnen te geven en bleef strijden en de aanval zoeken om alsnog een goed resultaat te halen. BFC stroopte nog eens extra de mouwen op en gaf verdedigend niet veel meer weg. Langs de lijn was men nog steeds druk bezig om bevestiging te krijgen over de definitieve einduitslag van Maarssen-de Meern. Er werd gebeld naar clubs zonder resultaat, social media werd afgezocht en zelfs via radio Utrecht werd er geprobeerd achter de juiste einduitslag te komen.  De minuten tikten weg en de winst leek niet meer in gevaar te komen. Koen Beuker gooide vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd met een rake kopbal na een afgemeten hoekschop van de jarige job de wedstrijd definitief in het slot. Na het laatste fluitsignaal was er nog steeds geen 100% zekerheid over de juistheid van de einduitslag bij de concurrent. Nadat BFC door de speaker van dienst van harte werd gefeliciteerd met de 1-4 overwinning en volgens hem ook het winnen van de eerste periode begon het langzamerhand door te dringen bij de spelersgroep dat ze het alsnog hadden geflikt en de enorme strijdlust, passie en beleving die was geleverd niet voor niets was geweest. In de kleedkamer drong het echter pas echt goed door waarna het feest kon beginnen.

Komende zaterdag staat de kraker op eigen veld tegen vv Maarssen op het programma. Zoals het er nu naar  uitziet zal ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld moeten gaan worden. Aftrap is dan om 14.30 uur.