Ondertal

Ondertal

BFC MO11-1

5 - 3

Sporting Almere JO11-3

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 18

Datum

9 oktober 2021 8:30

Scheidsrechter

H.G.J. Besselink

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Bij een sport als tennis zie je het nog wel eens gebeuren. De speler speelt niet alleen tegen de speler aan de overkant van het net, maar ook tegen zichzelf. Er ontstaat dan een 1v2, waarin het moeilijk is te winnen.

Vanochtend was dit bij de MO11-1-meiden ook zichtbaar. De technische vaardigheden waren beter dan die van de jongens van Sporting Almere. Met de conditie zat het wel goed. Ook de spelprincipes werden aardig uitgevoerd.

Daar lag het niet aan.

Waar sta je in het veld, wanneer zet je druk en hoe speel je een overtal uit? Dat waren de vragen waar sommige meiden het lastig vonden om een antwoord op te verzinnen.

Bij de drie doelpunten van de Almeerders vergaten we onze positie, stonden we net niet op de juiste plek of gaven we de jongens alle tijd om te schieten. Keepster Emie liet weer goed verzorgd keeperswerk zien, maar tegen dat vrije schieten kon ze niet op.

De coach begint dan wat te mopperen langs de zijlijn, iets over jezelf in de voet schieten en zo.

In de tweede helft lieten de jongens het hoofd wat zakken en combineerden de meiden soepel naar de ene na de andere overtalsituatie. Maar dan moet er nog worden gescoord en dat bleek een hele opgave. Niet op de juiste plek staan, zelf schieten van te ver en niet de combinatie aangaan, een veelheid aan kansen werd verfrummeld - om maar eens een niet bestaand woord te gebruiken.

Het was maar goed dat Jelaisa, Alexia, Tessa en twee keer Femke scoorden, verdedigers Juliette en Aniek een solide potje speelden en middenvelder Thysa haar beste wedstrijd van het seizoen op de mat legde. Zodat de meiden toch weer met een verdiende overwinning van het veld liepen.

Met een mooie 2e plaats sluiten we de 1e fase af. Goed gedaan, meiden!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!