Waterwijk asc JO11-5

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 18

25 september 2021 8:30

H.G.J. Besselink

De meiden van MO11-1 mochten wederom in alle vroegte aantreden. Na het spannende potje van vorige week, waarin ze enkele onnodige tegendoelpunten om de oren kregen, was er deze week getraind op het onderscheppen van de lange bal en het beter opbouwen vanaf de keeper.

De jongens van Waterwijk JO11-5 hadden terecht maling aan al deze goede bedoelingen en probeerden de meiden vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. Aniek, Juliette en Jelaisa bleven echter koel onder de druk uitspelen en zorgvuldig opbouwen. Op het middenveld werd er beter vrijgelopen, ook de flanken deden mee. De meiden lieten zien wat ze konden en de jongens moesten achteruit. Toch openden de Waterwijkers juist in die fase de score. Na een snelle combinatie, en net niet sterk ingrijpen van de laatste linie lag de bal achter keeper Emie.

Een paar minuten later was het weer gelijk. De bal kwam op links terecht bij Eve die Alexia op de rechterzijde wist te bereiken. Haar voorzet kwam uit bij Tessa die fraai scoorde. Een aanval uit het boekje.

Na wat tactisch gepraat gingen de meiden de wei in voor de tweede helft. Het kon gelegen hebben aan het ontbreken van fruit, maar de energie was even iets minder. Flankspelers, aanvallende middenvelder en spits gingen over in een wandeltempo, daarmee de deur open zettend voor de meest gevaarlijke speler aan Waterwijkse kant. Met een mooi schot zette hij zijn ploeg weer op voorsprong.

Nu is het mooie van dit MO11-1 team dat ze nooit opgeven. Vorige week hadden ze dat al duidelijk gemaakt. Ook deze week werd de rug gerecht en gingen de meiden volop in de aanval.

De verdiende gelijkmaker viel in het laatste kwartier. Middenvelder Emma vond haar draai en maakte met een mooi schot gelijk. In het restant van de wedstrijd hadden de meiden met iets meer geluk en handelingssnelheid nog een paar keer kunnen scoren. Maar, eerlijk is eerlijk, de jongens schoten een keer op de paal, en onze keeper kon met een sierlijke eenhandige redding net voor de lijn ingrijpen. Al met al een terechte eindstand.