Klein-Brandt Sportpark 1
1312JW
ALMERE
tel. 036-5331335

Het was weer heel vroeg vanochtend dat de MO11-1 meiden moesten aantreden tegen de MO11-7 jongens van AS’80. Misschien wel iets te vroeg, want al bij de warming-up was duidelijk dat de meiden nog niet ‘aan’ stonden. De eerste tien minuten gingen dan ook gelijk op.

Zichtbaar was dat de BFC-meiden technisch verzorgder voetbalden dan de tegenstander, en dat ze beter hun posities in de gaten hielden. Het tempo waarmee druk werd gezet, of omgeschakeld was alleen laag, veel te laag.

In het tweede kwart na de korte bespreking draaiden de motoren langzaam warm. Het tempo ging omhoog, de combinaties werden sneller uitgevoerd, en de jongens werden na balverlies iets eerder de duimschroeven aangedraaid. Doelpunten van twee keer Femke en een keer - vanuit een onmogelijke hoek - Tessa zorgden voor een verdiende 3-0 ruststand.

De jongens lieten in het derde kwart meteen iets van zich horen met een goed doelpunt na een snelle omschakeling. Het was tijd voor onze keepster Emie om te tonen wat ze heeft geleerd de afgelopen weken. Met een paar goede reddingen zorgde ze ervoor dat de jongens niet dichterbij kwamen.

Na de twee fraaie doelpunten van Emma en de ene van Alexia was de wedstrijd gespeeld. Dat er nog een bal per ongeluk in ging van de AS’80igers, en dat de meiden te veel gericht op eigen succes nog een hele reeks goede kansen niet wisten te verzilveren was bijzaak.