DE MEERN
tel. 030-6661923

De Meern JO 15-1 v. BFC JO 15-1  0-3

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

In mijn herinnering regent het altijd in De Meern, maar deze zaterdag maakt het echt heel bond. Het komt met bakken uit de hemel, geen vezel blijft droog vanochtend. De warming up wordt een koude douche. Maar dat mag de pret van weer een mooie overwinning, 3-0 dit keer, niet drukken. Het is een verdiende overwinning, met goed geconcentreerd voetbal. Vanuit een sterke verdediging, een goed georganiseerd middenveld en bewegelijke aanval. De Meern zet daar nog wel wat tegenover, maar heeft niet het overwicht op het veld om echt gevaarlijk te worden. Ze hebben in iedere linie een gevaarlijke speler rondlopen, met voorin een snelle rechtsbuiten, die ook op de linkerflank goed uit de voeten komt, maar we hadden hem achterin zoals dat heet ‘in de tas’. Een enkel schot op ons goal in de eerste helft wordt gepareerd.

Mads opent in de eerste helft de score nadat een eerder serie van kansen op de sterke keeper van De Meern waren stukgelopen. Voetbal.nl onthult de naam van deze keeper: Bas Cabo, die door De Meern na deze wedstrijd terecht tot de ‘man of the match’ werd uitgeroepen. De naam “Cabo” doet een FC Utrecht hart sneller kloppen. Van 1970 tot 1980 speelde Marco Cabo voor de club uit de Domstad, nadat hij zijn carrière bij Velox begonnen was. Vlak voordat SC Amersfoort faillissement moest aanvragen, sloot deze Carbo zijn carrière daar af.
Of deze Marco iets van doen heeft met de keeper van De Meern? Geen idee.

Tot lang in de tweede helft blijft de voorsprong beperkt tot één goal slechts. Dat houdt De Meern in de race en de wedstrijd spannend. Eén goede counter of ongelukkige tegengoal en de wedstrijd kan zomaar kantelen. Ook al is dat gezien het spelbeeld niet te verwachten. Maar het is een voetbalwet, dat als je zelf te veel kansen mist of niet scoort, het doelpunt aan de andere kant valt.
Maar Sophie en de jongens laten het zover niet komen. De krachten vloeien bij De Meern weg en 5 minuten voor tijd vergroot Sam op aangeven van Sophie de voorsprong en even later mag hij zelfs nog de stand op 0-3 brengen als Keyan hem de bal aanspeelt. Het fluitsignaal voor de aftrap is vervolgens ook het eindsignaal en met een 3-0 overwinning keren we tevreden huiswaarts en naar een paar droge kleren.

Zo hebben we weer een aardige periode achter de rug met een vierde plek op het toernooi van Alphense Boys (hoewel daar meer ingezeten had) en een ruime overwinning vorige week op Huizen in de competitie. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Victoria en met een CTB verkrijgt u toegang tot het park om erbij te zijn en het mee te maken.