BFC JO 15-1 doelpuntrijk tegen Elinkwijk

BFC JO 15-1 doelpuntrijk tegen Elinkwijk

BFC JO15-1

12 - 0

Elinkwijk JO15-1

Competitie

Divisie 6 B

Datum

16 oktober 2021 10:15

Scheidsrechter

M. van Dongen

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

BFC JO 15-1  - Elinkwijk JO15-1 12-0

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg. 


Elinkwijk komt bij ons op bezoek op deze mooie zaterdagochtend. Een club met een rijke Utrechtse historie en één jaar ouder dan BFC, uit 1919 dus. Het is de eerste zaterdag van de herfstvakantie. Wij missen Lucca, verder is iedereen fit en aanwezig. 

Hoewel het scorebordjournalistiek heet: de verwachting aan de hand van de eerdere uitslagen komt uit. We zijn te sterk voor Elinkwijk. De einduitslag van 12-0 zegt voldoende.

De trainer van Elinkwijk vertelt na afloop dat het team probeert om na de winterstop aan de O14 competitie mee te doen. De spelers hebben immers nog die leeftijd en wekelijks met deze uitslagen verliezen, doet het plezier niet direct toenemen. 

Ondanks de grote uitslagen in eerdere wedstrijden is Elinkwijk niet gekomen om zich in te graven. Daardoor werd het vandaag toch vooral ook een leuke wedstrijd.  Anders dan vorige week tegen Jonathan maakt Elinkwijk de uitslag niet zoveel uit. Ze zijn gekomen om te voetballen en ze blijven voetballen met opbouw van achteruit, wat de stand ook is. Dat ze het zichzelf daarmee niet makkelijk maken, deert hun kennelijk niet en dat is in het team te prijzen. In een O14 competitie zullen ze ook vast bovenin kunnen meedraaien.

Sophie en de jongens worden de wei ingestuurd met de opdracht van Mathijs om veel te scoren. Agressief zijn en laten zien dat we willen winnen. De eerste helft komt dat er niet echt uit. Zoals Mathijs de eerste 35 minuten in de rust samenvat: ”op de bank hadden ze meer plezier”. Hij mist de lol in het veld van onze spelers, om met elkaar op het veld te staan en te laten zien waarom je destijds wilde gaan voetballen: op zaterdag met je vrienden en je tegenstander laten zien dat er bij BFC niets te halen valt. 

Het kwartje valt en de tweede helft is een stuk beter. De 4-0 bij rust wordt uitgebouwd en na de volle 70 minuten kunnen er 12 vóór en 0 tegen worden bijgeschreven.

Toine doet vandaag goede zaken. Hij mag de 1-0, 2-0, 4-0, 7-0 en 12-0 achter zijn naam schrijven. Drie doelpunten in de eerste helft en twee in de tweede, een zuivere hattrick dus in de eerste helft.

Jasper schiet de 3-0 binnen met een afstandsschot van buiten de 16. Vincent is minder gelukkig als hij zijn schot op de paal fraai, maar toch uiteen ziet spatten. Met 4-0 gaan we de rust in.

De tweede helft scoren we in fasen. Eerst snel de vijfde, zesde en zevende door respectievelijk Mads (op aangeven van Sophie uit een corner, hoewel Imran wil doen geloven dat hij de bal eerst nog raakte), Job (via hoofd of schouder) en de genoemde 7e door Toine. Deze doelpuntrijke fase wordt opgevolgd door een wat mindere fase van BFC zonder goals. Het spel van Elinkwijk wordt ook iets harder, met enkele venijnige tackles en ingezette slidings. Iedereen blijft gelukkig heel.

En dan begint het opeens weer te lopen. Mads scoort zijn tweede (8-0), een vrije bal van Jasper wordt uit de kruising gehouden, maar de bal belandt met wat fortuin op het hoofd van de goed mee springende Mika. Het staat 9-0. Keyan maakt er 10-0 van en Sam 11-0 na een goede, snelle ingooi van Auke. Het sluitstuk van deze ochtend wordt als gezegd verzorgd door Toine na een mooie vloeiende aanval van ons team, die bij Sophie lijkt te eindigen met een mooi schot op goal, maar de paal staat wederom hinderlijk in de weg. Toine mag de rebound intikken. De wedstrijd wordt afgefloten, het zit erop en diverse jongens zwaaien uit om assistentie te verlenen aan andere teams. Het is tenslotte herfstvakantie.

De koppositie delen wij nu met Houten en we liggen op de ingezette koers. Dinsdag op toernooi-bezoek bij Alphense Boys en zaterdag weer voor de competitie tegen Huizen. Voldoende dus om mee te maken en bij te zijn. 

 

DS.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!