tel. 030-6924583

Jonathan JO 15-1 - BFC JO 15-1  (0-3)

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

In de lomerijke omgeving van de Zeister bossen en het Slot, spelen we vandaag tegen Jonathan. De zon schijnt flauwtjes en de bomen beginnen langzaam maar zeker mooie herfstkleuren aan te nemen.

Zo lieflijk als de omgeving, zo verbaal venijnig is het op en met name rond het veld. De trainer en vervolgens ook de spelers kunnen zich in een aantal beslissingen van de scheidsrechter in de tweede helft niet vinden en deze krijgt dat in duidelijke taal van langs de kant en op het veld te horen. De week van de scheidsrechter is kennelijk voorbij. Zonder trainer en met een man minder in het veld speelt Jonathan de wedstrijd uit.

Het wedstrijdbeeld past niet bij deze commotie. BFC valt aan, Jonathan doet er alles aan om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Het slot van Zeist. Ook bij achterstand roepen de spelers elkaar op om het vooral rustig aan te doen. De weg naar voren wordt maar zelden gevonden. Vanzelfsprekend is dat ook de verdienste van BFC, dat met druk en beweging de muur voor de goal probeert te slechten, maar het zegt ook iets over de spelopvatting van de tegenstander. Een echte wedstrijd is het daardoor nooit geworden en de boze reacties op de scheidsrechter zijn dan ook moeilijk verklaarbaar.

Zo heeft deze week twee gezichten. Een mooie overwinning op Almere City met 5-3 en goed voetbal, tegenover een moeizame wedstrijd tegen Jonathan.

De eerste helft is BFC nog wat zoekende. Er zitten een aantal aardige acties in, zoals een rondo met Lucca, Sam en Toine, met een panna van Sam, maar de daaruit voortkomende aanval leidt niet tot een doelpunt. Een kopbal van Toine na een voorzet van Wessel gaat naast en door de drukte valt de bal slechts een enkele keer goed voor een schot op goal. Wessel krijgt een keer de mogelijkheid te schieten, maar zijn bal gaat over.  In de twaalfde minuut is het dan wel raak. Imran opent goed op Keyan, van wie de voorzet Sam bereikt en deze mag de 0-1 maken. We spelen de eerste helft uit en gaan met een kleine voorsprong rusten.

Mathijs en Roberto kiezen de tweede helft voor een wat andere opzet. Met Job, Mika, Sophie en Mads erin gaan we de voorhoede meer in de as van de aanval positioneren. Meer naar binnen gericht. De flanken komen daardoor open en dat geeft onze backs de mogelijkheid mee op te komen om de aanval te ondersteunen. Dat lukt inderdaad goed en er vallen gaten bij Jonathan. Met name Job laat zien, dat hij volledig van zijn blessure hersteld is. Als een ‘valse’ rechtsbuiten is hij ook aanvallend bijzonder gevaarlijk vandaag.

Een mooie choreografie in de eerste minuten van de tweede helft. Imran en Mika bevinden zich met Marc op onze eigen helft. De overige 19 spelers dus op de andere. Imran en Mika spelen elkaar de bal toe. Van links naar rechts, van rechts naar links en dat mag zo even doorgaan. De tegenstander beweegt per linie keer op keer op één lijn mee. Zonder één stap naar voren te doen. Van rechts naar links, van links naar rechts. Als een harmonica, een ritmische dans.

Wij zetten de volgende aanval op, soms ook met een lange bal.

Zo'n aanval over rechts leidt tot een corner aan de linkerkant. Lucca ontfermt zich over de bal en legt de bal hoog neer bij de tweede paal, waar hij het hoofd van Imran vindt. Hoog boven zijn tegenstander uit kopt hij de 0-2 binnen. Niet veel later speelt Job, Sophie randje 16 vrij. Zij heeft tijd om aan te leggen en schiet ,hoog en hard, de bal boven de keeper de touwen in. 0-3 en dat wordt ook de eindstand.

De zon is inmiddels warmer geworden en het is goed toeven op het terras van Jonathan. Een blik door het raam van het wedstrijdsecretariaat toont een starende scheidsrechter, die zich afvraagt wat hier nu eigenlijk echt aan de hand was bij Jonathan. Hij had immers een goede wedstrijd gefloten.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Elinkwijk JO 15-1 op het programma. Op BFC. Het ligt voor de hand om het mee te maken en erbij te zijn.