Een galavoorstelling - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een galavoorstelling

Een galavoorstelling

BFC JO16-1

6 - 2

Buitenboys sc. JO16-1

9'
... (schot)
12'
... (intikker)
...
18'
... (penalty)
35'
... (intikker)
46'
... (schot)
51'
... (schot)
58'
... (schot)
65'
... (schot)
72'

Competitie

Divisie 5 B

Datum

30 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

D. Strunk

Accommodatie

Onbekend

De pen….

Zaterdag 30 oktober BFC 16-1 vs Buitenboys 16-1

6-2 (1x Milan, 1x Samuel, 1x Alend, 3x Fabian)

Selectie: Thierry, Thomas, Pieter, Samuel, Tijl, Julius, Alend, Sem, Quinten, Roel, Sem, Jouel, Milan, D'Jeandreau, Fabian.

Na een eenvoudige bekerwedstrijd tegen Huizen 16-1 (10-0), een leerzame avond bij de Zuidvogels (tegen 17-1) stond er vandaag angstgegner Buitenboys 16-1 op het programma. De doelstelling moge duidelijk zijn, drie punten en de druk houden op koploper Waterwijk.

Een prachtig affiche op een mooie herfstdag in oktober 2021. Op het  legendarische Gooische voetbal podium van sportpark Meerweg mochten de pubers, vandaag in het rood spelend, het opnemen tegen de polderboys uit Almere. Terwijl de hoofdrolspelers van vandaag onder leiding van Stoop & Co de kleedkamer opzochten werd het kunstgrasveld wedstrijdklaar gemaakt door de groundsman in charge. De tegenstander was inmiddels al op het veld met hun ogenschijnlijke brede selectie. De trainer van de polderboys stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken: We staan hier met één doel: We komen 3 punten ophalen en de aansluiting zoeken met de top 3. Wij willen promoveren naar divisie 4.

Een groot dilemma ontstond er donderdagavond rond de tekentafel in Stoop zijn werkkamer. Hoe ga je je als eindverantwoordelijke voorbereiden op de aanstaande competitietopper tegen Buitenboys?

“Wij vertrouwen op het strijdplan van Stoop & Co” aldus Captain Thomas Larooij toen we hem vlak voor de wedstrijd spraken. De trainer van Buitenboys kwam inderdaad met een een brede selectie op het veld. Het scoutrapport leerde ons dat Buitenboys een tactische ploeg is met veel voetballend vermogen en een fysiek sterke verdediging. De voltallige selectie Buitenboys bestaat uit spelers die allemaal technisch vaardig zijn en met een hoge balcirculatie spelen. Het team speelt aanvallend voetbal in een 1:4:3:3 formatie met snelle omschakeling. Om deze sterke tegenstander goed te kunnen bestrijden besloten we met veel pressie te gaan spelen. We spraken af om Buitenboys vanaf hun backs al onder druk te zetten. De doelstelling van het Stoop & Co is klip en klaar: Met atractief  voetbal 3 punten in Bussum houden!  We wilden persé hét BFC voetbal bewaken en het massaal toegestroomde publiek trakteren op een voetbalshow. De toeschouwers van BFC hadden het “thuisvak” opgezocht. Ook de supporters van de polderboys waren inmiddels geariveerd, waardoor de vader, moeders, opa's en oma's  van beide teams gezamenlijk de daden van hun kroost konden bewonderen.

Om even voor na 12 floot scheidsrechter Strunk, vandaag vakkundige geassisteerd door de heer H. Broerse die kort voor de wedstrijd werd ingevlogen, voor het begin van de wedstrijd. BFC kwam fel uit de startblokken en speelde met een hoge balcirculatie, waardoor de polderboys de eerste 10 minuten duidelijk achter de feiten aan liepen. We hadden de gasten duidelijk onder druk op hun eigen helft. Het verdedigingsblok Thomas en Sam maakte de spaarzame aanvallen van Buitenboys onschadelijk. Al vroeg in de wedstrijd moest de keeper van de gasten zich laten vervangen, nadat hij onbedoeld kennis had gemaakt met de maat 48 van spits Milan. Een ziekenhuisbezoek zou volgen. Hopelijk valt de schade mee. Beterschap in elk geval! Reserve goalie Daan Bosma bleek een prima vervanger. De kansen op een comfortabele voorsprong werden niet uitgepakt door de Bussumse voorwaartsen. En helaas konden we niet voorkomen dat Buitenboys door twee verkeerde keuzes aan onze kant 2 keer kon scoren waardoor wij nu achter de feiten aanliepen. Gelukkig kreeg aanvoerder Thomas op tijd zijn mannen weer aan het voetballen. Het thuisvak ontplofte toen D'Jeandreau in de 16 werd neergetrokken. De terecht toegekende strafschop werd door Fabian vakkundig binnengeschoten, de aansluiting: 1-2. We lieten ons niet verder van de wijs brengen door de bravoure vanuit de dug-out van de tegenstander. Ook niet doordat de tegenstander de rust met 10 minuten verlengde. Wij bleven geduldig aanvallen en vlak na de rust was het weer maat 48 van Milan die de keeper, nu zonder fysieke schade, compleet veraste, 2-2.  Goalie Thierry Hogendoorn hield met 4 fantasische reddingen zijn team op de been. BFC bleef extreem geconcentreerd en gedisciplineerd voetballen en daardoor kregen we kansen. Het middenveld met Piet, Sem en Alend werkte als paarden en vochten voor elke meter. Backs Tijl en Julius zaten "heerlijk kort" en schakelden snel om in balbezit. Na een prachtige pass van Alens maakte Fabian zijn 2e en de 3-2. De mooiste van de middag vertrok op 18 meter van de goal van de rechter van Sam. Hij nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel, de bal vloog er fantastisch in, 4-2. Milan Pool kon in de punt steeds twee verdedigers met zich meetrekken. Fabian kreeg de bal langs de lijn aangespeeld door Julius en gaf de bal direct op de inlopende Alend die niet faalde en de 5-2 binnen mocht schieten. Een prachtige uitgespeelde goal werd onschadelijk gemaakt door de grens, jammer! Maar Fabian betaalde dat 30 seconden later terug met het slotakkoord, 6-2. Compliment aan de tegenstander, die ondanks het Bussumse overwicht gewoon bleef voetballen, dat mag ook wel eens worden gezegd. De man in het oranje vond het goed zo en besloot een einde te maken aan deze voetbalshow. Een foutloze H. Broerse met de vlag.

Een perfecte dag voor mijn strijders. We hebben vandaag collectief een galavoorstelling gegeven en een echte finale gespeeld. Dit is een teamprestatie van formaat. Door deze heerlijke voetbalmiddag hebben we de aansluiting met de top te pakken. Wij hebben geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met z’n allen kun je alles.

Volgende week rolt de bal pas om 17.00 op sportpark Schellingwoude. En we zitten deze week in "de koker" voor de volgede bekerronde op 10 november.

Jurgen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!