Zuidvogels HSV De 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

4 september 2021 14:30

A.K. Hemkes

Na ruim 10 maanden geen officiële wedstrijd gespeeld te hebben is de hoofdmacht van BFC de bekercompetitie van het nieuwe seizoen gestart met een remise tegen HSV De Zuidvogels.

Na een redelijk verlopen voorbereiding, waarin ondanks de vele wisselende samenstellingen door o.a. vakanties, goede resultaten werden behaald had de ploeg voorafgaand aan de bekerwedstrijd nog niet echt een zuiver beeld hoe het precies met de vorm gesteld zou zijn. Ook voor de wedstrijd tegen de Huizer eersteklasser moest men enige, normaal gesproken, vaste krachten missen waardoor het op het eigen sportpark voor velen langs de lijn een groot vraagteken was hoe de ploeg er voor zou staan.

De wedstrijd was amper zeven minuten aan de gang of de gasten kregen al een enorme domper te verwerken. Na een wat ongelukkig uitziend duel moest één van de Huizer middenvelders na een lange blessurebehandeling strompelend het veld verlaten. Na zo’n minuut of tien gedwongen pauze was het BFC wat de wedstrijd het scherpst vervolgde en voordat men aan Huizer kant het in de gaten had stond het tegen een achterstand aan te kijken. Het was Tjerk Posthuma die na goed voorbereidend werk van de jeugdige Lars van Huisstede de te ver voor zijn doel staande Huizergoalie met een lepe boogbal van zo’n 40 meter verschalkte. Zuidvogels moest op jacht naar de gelijkmaker maar kreeg tegen een goed georganiseerd spelend BFC geen enkele uitgespeelde kans. De schaarse mogelijkheden die er waren kwamen allen voor rekening van de Bussumse ploeg echter werd er geen één van deze verzilverd. In de 44ste minuut veranderde de wedstrijd als een blad aan een boom. Na een corner van BFC, welke uit de Huizer doelmond werd weggewerkt, stond de zogenaamde restverdediging aan Bussumse zijde niet helemaal optimaal. Na een super snelle aanval over de linkerflank van de thuisploeg wisten de gasten de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Nog geen minuut later mochten de gasten zelfs aanleggen voor een, volgens velen, makkelijk gegeven strafschop. In de resterende lange extra blessuretijd kwam er voor de theepauze geen verandering in de 1-2 tussenstand.

Na een kwartiertje rust en ondanks de opgelopen achterstand positieve woorden schoot BFC voor het tweede bedrijf uit de startblokken. Binnen drie minuten had de thuisploeg de gelijkmaker al tegen de touwen geschoten. Het was Tjerk Posthuma die de rappe Olivier Blaauw met een uitstekende steekpass bediende. De zeer rappe Blaauw liet een ieder zijn hielen zien en schoot beheerst BFC op gelijke hoogte. Na deze snelle gelijkmaker probeerden de gasten de aanval te zoeken, het had ook ogenschijnlijk het meeste balbezit maar het miste creativiteit en overtuiging om het de Bussummers lastig te maken. Met een grote dosis strijdlust en karakter was het zelfs de thuisploeg die de beste mogelijkheden kreeg. Met nog twintig minuten op de klok leek BFC op voorsprong te komen. Nu was het Dico Knevel die de keeper verschalkte met een lepe boogbal maar de aluminium dwarsligger bracht ditmaal redding. In het restant van de reguliere speeltijd bleef BFC moeiteloos overeind en had het in de blessuretijd nog een goede kans op de winst maar helaas voor Cesar Westerink was zijn knappe inzet voor de Huizergoalie precies op de juiste hoogte om deze met een sterke reflex te kunnen keren. Zo bleven beide ploegen steken op een 2-2 remise. Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma ditmaal tegen en bij FC Almere dat zijn eerste wedstrijd met 4-2 verloor bij KFC.                                        Om in de race te blijven in het bekertoernooi zou winst een mooie opsteker zijn.

Aanvang op sportpark de Marken is dan om 14.00 uur.