Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

In de derde en laatste bekerwedstrijd is BFC 1 er niet in geslaagd om een puntje uit de Koog mee te nemen waardoor het is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen zondag tweedeklasser KFC had de Bussumse formatie alles in eigen hand. Door de eerdere puntendeling tegen Zuidvogels en de winst tegen FC Almere had de ploeg aan één puntje genoeg om zich te plaatsten voor de knock-outfase. In de Koog miste de Bussummers vooral de eerste helft de juiste spirit en motivatie om voor de volle 100% voor een goed resultaat te gaan. De enige linie die nog enige spirit op het veld wist te leggen was de verdediging maar verder was het in het eerste bedrijf aan Bussumse zijde niet om aan te koekeloeren. Al binnen tien minuten wist de thuisploeg met een knappe steekpass één van de voorwaartsen in stelling te brengen en op voorsprong te komen. Een ieder hoopte dat BFC door deze tegengoal wel wakker zou zijn geschud maar helaas bleek dit niet het geval. Aanvallend wist het dan ook geen enkele vuist te maken en het moest zelfs blij zijn dat KFC vijf minuten voor het rustsignaal de tussenstand niet verdubbelde. Met een 1-0 ruststand werd voor een kleine 15 minuten de kleedkamer opgezocht. Na een aantal stevige op- en aanmerkingen richting de ploeg tapte BFC vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk uit een ander vaatje. Binnen tien minuten waren er al drie goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar het vizier stond nog niet op scherp.

De tweede helft speelde BFC duidelijk met meer energie en beleving. De thuisploeg kwam er amper nog aan te pas en moest alle zeilen bijzetten om de Bussumers buiten hun strafschopgebied te houden. Met nog ruim een kwartier op de klok leek dan eindelijk de gelijkmaker tegen de touwen geschoten te worden. De inzet was echter veels te slap en na een snelle tegenaanval wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Met de moed der wanhoop trachtte BFC de opgelopen schade nog te herstellen en een nederlaag en daardoor naderende uitschakeling te voorkomen. Het was verdediger Jurriën Blaauw die de marge nog terugbracht naar één door een vrije trap van Dico Knevel met het hoofd te verlengen en zo de KFC doelman wist te verschalken, dit was echter in de 90ste minuut. In de resterende blessuretijd waren er nog een paar hachelijke momenten in het strafschopgebied van de thuisploeg. De extra tijd bleek voor BFC echter te kort om nog langszij te komen waardoor het bekertoernooi na deze poulefase al tot een eind is gekomen. Een enorme domper wat de ploeg volledig aan zichzelf te danken heeft. Komende zaterdag wordt er gestart met de competitie waar de hoofdmacht van BFC in Wilnis tegen CSW zeker met een betere instelling aan de wedstrijd dient te beginnen om een goed resultaat binnen te halen. Aftrap in Wilnis is dan om 14.30 uur.