Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

Sportpark De Marken 8
1355ES
ALMERE
tel. 036-5403030

In de tweede bekerwedstrijd heeft de hoofdmacht van BFC de volle drie punten weten binnen te halen. In Almere werd tegen de plaatselijke FC met 0-2 gewonnen, heel erg gemakkelijk ging dit echter niet en dat had de ploeg vooral aan zichzelf te wijten. De Bussumse “kunstgras generatie” had vooral in de beginfase moeite met de groene natuurweide en was aan de bal vooral erg slordig. Vanaf het begin had men het meeste balbezit maar door teveel foute passes kwam het zeker in het eerste half uur niet tot grote kansen. Met twee vroege wissels, al na een klein half uur, en wat omzettingen probeerde men vanaf de kant wat meer grip en vastigheid aan de bal te creëren. Deze omzettingen hadden al snel resultaat want amper vijf minuten na de wissels kwam BFC op een 0-1 voorsprong. Het was Tim Vrakking die met een knappe pass Tjerk Posthuma bediende, de spits rondde de geboden mogelijkheid bekwaam af. Amper vijf minuten later schoot de nummer 9, wederom op aangeven van Tim Vrakking, zijn tweede al tegen de touwen maar tot ieders verbazing werd deze fraaie goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Daar de thuisploeg amper voor enig noemenswaardig gevaar wist te zorgen bleef de nipte voorsprong tot de rust gehandhaafd.

Na de thee was het spelbeeld identiek als in het eerste bedrijf maar nu vielen er voor de BFC formatie in de eerste tien minuten al drie grote kansen te noteren. Er werd verzuimd om FC Almere al vroeg definitief over de knie te leggen zodat het gevaar op de gelijkmaker aanwezig bleef. Na een klein uur was daar dan ook de eerste echte grote kans voor de gastheren maar het ronde kleinood werd snoeihard voorlangs geschoten. Op jacht naar de gelijkmaker schakelden de gastheren over naar een meer opportunistische speelwijze en waren er vooral uit dode spelmomenten wat mogelijkheden voor de Almeerders. De echte grote kansen waren echter voor BFC maar de afronding liet in vele gevallen te wensen over. Zolang de 0-2 niet op het bord verscheen bleef de thuisploeg hopen om op gelijke hoogte te komen met hun gasten. BFC hield deze hoop zelf in stand door kans op kans te blijven missen. In de allerlaatste minuut werd dan uiteindelijk toch de stand verdubbeld. Wederom was het Tjerk Posthuma die het net wist te vinden ditmaal op aangeven van Dico Knevel. Vrijwel direct na deze 0-2 zat de wedstrijd er ook op.

Met deze winst op zak bezet BFC nu de tweede plaats in de poule en mag het volgende week in de uitwedstrijd met KFC onderling gaan uitmaken wie er in de koker komt voor de loting van de knock outfase.

Aftrap volgende week in de Koog is dan om 17.00 uur.