Graveland 's JO15-1

Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 1 11

4 september 2021 10:15

D. Segaar

BFC JO15-1 - ‘s Gravenland JO15-1 17-0 (Toine, Sophie, Sophie, Luca, Toine, Sophie, Luca, Mads, Keyan, Sophie, Mads, Sam, Sam, Luca, Mads, Mads, Luca)

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Vandaag de eerste officiële wedstrijd in lange tijd. Een bekerwedstrijd tegen ’s Gravenland op BFC. De zon schijnt, het gemoed is goed, er is lekker getraind en we zijn in de ‘winning mood’. Ouders langs de lijn, ook altijd fijn.

We wonnen recent een goede oefenwedstrijd van AFC met 2-0. Dynamisch voetbal, dat voor het merendeel van de tijd op de helft van de tegenstander gespeeld werd. Terugkijkend op de wedstrijd was AFC slechts de eerste 5 minuten echt gevaarlijk en moest Kian, die goed inviel voor Marc, in de eerste helft twee keer ingrijpen. BFC was uiteindelijk de betere ploeg, met een steeds goed en sterk opkomen van Imran. Uit één van zulke acties werd Keyan in stelling gebracht, die -alleen voor de keeper- niet twijfelde en deze verschalkte met een bekeken lobje. Ook de 2-0 komt op naam van Keyan. Job onderschept de bal na een corner van AFC, vindt Mads, die met een lange bal Keyan afvuurt. Zijn snelheid is bepalend. Noch de uitkomende keeper noch twee mee renende verdedigers zijn eerder bij de bal en Keyan weet voor de tweede keer het doel te vinden.

Pas in de slotfase, als BFC de touwtjes wat laat vieren, komt AFC weer wat meer en vaker in de buurt van ons goal, maar Kian wordt niet in moeilijkheden gebracht. Met 2-0 en tevreden sluiten wij deze woensdagavond af. Helaas moeten we Job een paar weken missen. Hij kneusde zijn grote teen tegen de scheenbeschermer van een tegenstander.

De zaterdag daarop winnen we het mooie toernooi in Rooosendaal. Veel Brabantse clubs, Brabantse gezelligheid en muziek. Een enorme wisseltrofee nemen we mee terug, alsmede de beker voor de eerste prijs, na overwinningen in de poule op de Baronie (2-0, penalty Jasper en afstandsschot Vincent), ’t Zand (Mads, Luca, Sam), op CDW na een mindere wedstrijd (1-0, mooie treffer Auke met de punt), 6-1 op Una (revanche voor de eerder, mindere wedstrijd, Toine (2x), Keyan, Mads, Sam en een e.d). De poulewedstrijd tegen De Meern wordt niet gespeeld, te veel blessures aan hun zijde, maar de finale was ook met deze wedstrijd al in de knip geweest. De finale spelen we tegen HBS, 25 minuten bikkelen, de Brabantse gezelligheid ingeleverd voor een Haags “kwartiertje” in de stijl van Beugelsdijk en Kramer. We winnen de finale met 3-1. Na op voorsprong te zijn gekomen, moet Marc de eerste tegentreffer van het toernooi incasseren. Toine maakt de 2-1 (incasseert wat later vervolgens een elleboog), met de afsluitende treffer van Luca van grote klasse. Een Ibrahimovic-achtige slalom brengt ook de neutrale toeschouwer op de tribune van RKVV Roosendaal in vervoering. De ‘oohs’ en aaahs’ zijn niet van de lucht. Minder beeldend moet u het doen met dit verslag, maar u zult een indruk hebben.

En dan deze zaterdag. 17-0, dat zegt eigenlijk wel genoeg. Sommige wedstrijden verdienen het niet om gespeeld te worden. Het was één richtingsverkeer, 70 minuten op de helft van de tegenstander. Sophie en de jongens deden het goed, bleven geconcentreerd de combinaties zoeken en er zaten dan ook hele mooie tussen. Er was op getraind en we krijgen deze eerste seizoenshelft waarschijnlijk wel meer van deze wedstrijden te spelen. Het is zaak om ieder week weer geconcentreerd en gefocust te blijven. Bij rust was het 6-0 en daarna ging het snel. Er zat kennelijk één handsbal van Mads tussen de 17 goals. De overigens uitstekend fluitende scheidsrechter van dienst had deze over het hoofd gezien en dat is uiteindelijk een compliment aan Mads. Maar goed, 16 of 17 keer scoren in 70 minuten, dat is ongeveer een goal iedere 4 minuten en dan had de schade nog groter kunnen zijn. We misten best nog een groot aantal kansen. Van de tegenstander kreeg ik het compliment dat als Nederland vanavond zo tegen Montenegro speelt, het ook met Nederland wel goed komt.

Het scoringsverloop heb ik in de aanhef gegeven. Om papier te sparen, laat ik het daarbij. Het publiek -althans dat van BFC- was vandaag de grote winnaar, dus wat let u om er volgende week weer bij te zijn en het mee te maken. Uit bij Hooglanderveen.