JO 14-1 biedt moedig weerstand, maar houdt desondanks geen stand tegen de JO 16-1

BFC JO16-1

4 - 0

BFC JO14-1

8 mei 2021

JO 16-1 - JO 14-1  4-0

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Er zijn dagen die niet lekker op gang komen. Vandaag was zo'n dag. Komende vanuit Noordwijk werd duidelijk, dat we het zonder keeper moeten stellen. Rillerig zat hij naast me. Op BFC aangekomen betrekt de lucht. Het wordt grijs en er valt regen tijdens de wedstrijd. Er is geen keeper beschikbaar om het van Marc over te nemen, hoewel er best een aantal spelers is die graag eens de handschoenen zou aantrekken. Een uitstekende oplossing dient zich aan als Martin zich aanbiedt en van de JO 16-1 dispensatie krijgt. Dat hij een echte penalty-killer is, wist men toen nog niet, maar wij hebben de beelden. Halverwege de tweede helft krijgt Martin een publiekswissel. De keeper van de JO 17-1 neemt het van hem over.

Ook Nassir speelt vandaag niet en volgt de wedstrijd vanaf de bank. Keyan is geblesseerd en verblijft eveneens daar. Mads is er niet vandaag. Sophie en Mika worstelen nog wat met blessures. Jasper schuift een linie naar achter, centraal naast Vincent, omdat Imran om wat fysiek voorin te krijgen, naar voren wordt geschoven als rechterspits.

We speelden niet eerder tegen de JO 16-1. Het was voor Ruben een goede gelegenheid om de JO14-1 te coachen en tegelijkertijd zijn nieuwe team aan het werk te zien. De JO 16-1 lijkt het veld in te komen met de gedachte dat ze dit varkentje wel even zullen wassen. Inderdaad is er geen sprake van gelijkwaardigheid tussen de teams. De JO 16-1 is letterlijk een maatje te groot. Het is jammer dat daardoor ook geen echte verbondenheid ontstaat tussen de teams. Het is éénrichtingsverkeer, zonder dat we echt veel weggaven. In beide helften twee goals tegen, zodat de eindstand 4-0 wordt, is geen slechte prestatie. Inclusief dus de door Martin gestopte penalty in de eerste helft.  Zeker de tweede helft was goed. We speelden gedisciplineerd, verdedigend maar niet zonder de blik naar voren, met een schaarse aanval. Ik noteerde een aanval via Bommel, Luca en Sam, die in de handen van de keeper eindigde. Een enkel plaagstootje dus van onze kant, waar de JO 16-1 succesvoller was in de afwerking.

De kracht van ons team is dat we willen blijven voetballen. Proberen het spel te maken, ongeacht de tegenstander, maar met verstand. Begrijpen wat het vraagt om tegen oudere, en dus meer fysieke teams te spelen. Elkaar helpen met vuur uit de sloffen en in het spel. En dat doen we vandaag. Zo kan ook een nederlaag weer wat opleveren voor de verdere scholing van dit team. Complimenten derhalve van de trainers. Een 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw. De Belgen zouden zeggen: "Een kus van de juffrouw en een bank vooruit". En om in die stijl af te sluiten: met een schone lei op naar de volgende wedstrijd op 15 mei as, waarbij het meemaken en erbij zijn, steeds dichterbij komt.