JO 16-2 komt met de bus, JO 14-1 blijft ongeslagen

JO 16-2 komt met de bus, JO 14-1 blijft ongeslagen

Competitie

Corona competitie bovenbouw 11x11

Datum

17 april 2021

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405 BD
Bussum
tel. 035-6943992

JO 14-1 - JO 16-2  1-1 (Imran)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg, Samuel

We waren gewaarschuwd. Voorafgaande aan de wedstrijd gaf de coach al aan het vandaag over een andere boeg te gooien. Een 3-0 nederlaag als de vorige keer, dat zal de JO 16-2 deze zaterdag niet overkomen. En met die tactiek werd de bus voor het goal geparkeerd, de traditioneel laatste en langste man naar voren gestuurd om de lange bal te ontvangen en het ons achterin moeilijk te maken. Dat resulteerde in 80% of meer balbezit voor ons, waar we te weinig mee deden. Het spel was te langzaam om goed positiespel te spelen, te kantelen en de JO 16-2 uit de tent te lokken.

De strategie van de counter werkt voor de JO 16-2, want halverwege de eerste helft valt een lange bal tussen twee van onze verdedigers, waar de spreekwoordelijke derde mee heen gaat en de vrije hoek in het doel vindt. We staan 1-0 achter en dat maakt het voetballen tegen de compact stugge en fysieke JO 16-2 nog lastiger.

De tweede helft is niet veel anders. Het spel wordt gespeeld op de helft van de JO 16-2, met slechts voor hen een enkele counter en kans. Wij creëren te weinig om echt gevaarlijk te worden. Een hoogtepunt is het verwoestende afstandsschot van Imran, die vanaf 30 meter schitterend de rechterbovenhoek van de keeper weet te vinden en de stand gelijk maakt. Een laatste vrije bal van de JO 16-2 net buiten de 16 brengt nog enige spanning, maar de wedstrijd eindigt in een gelijk spel. Goed was het allemaal niet, de bus is heel gebleven en de JO 14-1 zet de ongeslagen reeks nog even voort. Met dank aan Samuel voor het meespelen op deze zonnige zaterdag.

 Veel meer valt er over de wedstrijd niet te schrijven en omdat ik daardoor nog wat ruimte over heb op deze bladzijde: hierbij een gedicht van Henk Spaan, uit "De zoon van Cruijff en andere gedichten" (1995). Omdat het mooi het verlangen naar de wedstrijd en het stadion weergeeft. Naar oude herinneringen. Hoewel van Corona in dat gedicht geen sprake is, is de weemoed niet anders: Het willen meemaken en er erbij kunnen zijn.


Rinus Israel

Zie ik Rinus Israel dan

Moet ik sterk aan vroeger denken

's Zondagsmiddags naar het stadion

Het waren grijze tijden.

 

Op de Amstelveenseweg

Kwam een zacht gemompel

Uit de rijen: 1000 mannen

Met een hoed, in grijze winterjas.

 

Mijn vader kocht dan het programma

Mij gaf-ie het wisselgeld

Niks zeggen tegen mama

Nooit zag je een groener veld.

 

Altijd als ik Rinus zie

Wij kwamen ook uit West

Moet ik aan vroeger denken

Zijn sliding weet ik nog het best

 

DS

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!