JO14-1 blijft gemotiveerd en zet winnende reeks voort tegen JO 16-2

Accommodatie

Onbekend

JO 14-1 - JO 16-2  3-0 (Keyan, Imran, Tomás)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg,

De ziekenboeg begint langzaam aan leeg te lopen, gelukkig. Alleen Sophie moet daar nog even plaatsnemen, maar we hopen haar weer snel op het veld te zien in plaats van op de bank. Mika kan het vandaag weer 15 minuten proberen en valt in de tweede helft goed in. We hebben in Job Beuving een goede scheidsrechter gevonden. Dank.

Het is heerlijk voetbalweer. En voetballen moeten we, want JO16-2 heeft besloten er vandaag de beuk in te gooien en dat fysieke spel zullen we met ons leeftijdsverschil niet winnen. Maar voetballend zijn we sterker en dat laten we vandaag prachtig zien. In een goede wedstrijd wordt de JO 16-2 met 3-0 verslagen. Blij dat we de nul weer eens gehouden hebben en hebben kunnen genieten van een aantrekkelijke wedstrijd, met zeker in de eerste helft een aantal fantastische aanvallen.

De 3-5-2 opstelling beginnen we steeds beter toe te passen. Het is mooi te zien hoe Ruben en Martin aan Sophie en de jongens ook binnen de beperkingen die er zijn nog steeds nieuwe dingen aanleren.

Wessel en Bommel zijn als opkomende vleugelspelers gevaarlijk, waar zij hun snelheid goed weten te benutten. In dit systeem liggen er ruimtes voor hun voorin. Achterin geven we weinig weg. Vincent, Imran, Job en (later) Mika zijn van enige druk van de JO 16-2 niet onder de indruk. Marc redt een paar keer goed en op het middenveld heersen Luca-Nassir-Jasper en Arthur. Onze spitsen Keyan, Mads, Sam en Tomás stichten gevaar voorin en houden de verdediging van de JO16-2 aardig bezig. Met name de laatste man van de JO 16-2 komt handen en voeten tekort om onze aanval af te stoppen.

Al na 3 minuten opent Keyan de score. Nassir speelt hem vrij en Keyan doet wat van hem verwacht wordt, dribbelt de 16 in en haalt verwoestend uit. De bal verdwijnt in voor hem de rechterbovenhoek. Het is vervolgens genieten van een aantal goed opgezette aanvallen, waarin veel diepte gezocht wordt en harde tackles worden ontweken. Doelpunten worden echter nog bewaard voor de tweede helft.

De eerste kans in de tweede helft komt via de rug van Tomás, die goed doorgaat op de verdediging van de JO 16-2. Als de keeper onder druk de bal op de rug van Tomás schiet, mist de bal voldoende vaart om in het doel te belanden, maar de toon is gezet. Het begin van de tweede helft is van beide kanten rommelig, veel balverlies. Maar na een  minuut of 10 pakken we het goede spel van de eerste helft weer op en krijgen we meer kansen. Eén van deze kansen leidt tot een corner, die door Jasper met een goede trap panklaar op het hoofd van Imran wordt neergelegd. Geheel vrijgelaten kopt hij de bal de kruising in en mag hij de 2-0 op zijn naam bijschrijven.

Even later wordt Bommel de diepte ingestuurd op de rechterflank. De centrale verdediger van de JO16-2 is eerder bij de bal, maar goed storend werk leidt ertoe dat Bommel alsnog de bal verovert en op rand 16 de vrijstaande Tomás vindt. Die twijfelt niet en pakt de 3-0.

Dat is ook de eindstand, want hoewel er over en weer nog wel een enkele kansen zijn, gescoord wordt er niet meer. Deze wedstrijd kan als één van de betere de boeken in en had meer verdiend. Meer publiek namelijk. Versoepeling zit er nog even niet in en we koesteren dat er ondanks alles gevoetbald kan worden. Zo ook volgende week weer. Tegen JO 15-2 en tsja, hoe mooi zou het zijn het mee te maken en erbij te zijn. Dat komt weer!