Corona competitie bovenbouw 11x11

13 maart 2021

JO 14-1 - JO 15-1  3-2 (Sam, Luca, Nassir)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg,

De wind waait straf diagonaal over veld 3, waar wij vandaag aftrappen voor een wedstrijd tegen JO 15-1. Tomás is er weer bij, evenals Wessel. Sophie en Mika mogen nog niet spelen en kijken vanaf de bank toe hoe het team een goede en aanvallende wedstrijd speelt en deze verdiend winnend afsluit.

We spelen in dezelfde opstelling als een week eerder. 3-5-2. Ook nu weten we met een overwicht op het middenveld de wedstrijd te controleren. De wind maakt opbouwen lastig, zeker de eerste helft als we met wind tegen spelen. Het is wennen aan de snelheid van de aanvallende bal, die extra vaart van de wind meekrijgt. In de vierde minuut al komen we daardoor op achterstand. De doorgebroken aanvaller van de JO15-1 twijfelt één op één met Marc niet en scoort beheerst de openingstreffer.

Vincent valt al vroeg uit, met een knieblessure. Wessel komt voor hem in de plaats.

De betere kansen komen vervolgens voor de JO14-1. De snelheid van Keyan op links leidt tot een goede kans voor Sam, maar de bal wordt tot corner verwerkt. Niet veel later zet Sam vanaf de linker flank de bal knap voor in het strafschopgebied, waar Mads de bal goed controleert, twee verdedigers uitkapt, maar zichzelf tekort doet wanneer zijn schot spectaculair door de keeper gekeerd wordt.

De gelijkmaker hangt in de lucht, maar we zijn niet koelbloedig genoeg en we moeten wachten tot na de rust voordat het zover is. Tomás en Arthur nemen het over van Keyan en Jasper voor de tweede helft. Al snel verovert Nassir op rechts rond de middenlijn de bal en zet een weergaloze sprint in, waar geen houden aan is. Dat gebeurt dan ook niet en hij bezorgt de bal bij Tomás, die voortrekt en  Sam in de gelegenheid stelt te scoren. 1-1

JO 15-1 krijgt vervolgens nog enkele kansen, maar wordt niet echt gevaarlijk. Tegen de verhoudingen in komen ze echter toch op voorsprong.  Een hard schot van de spits van JO 15-1 wordt door Marc eerst nog goed in de linkerhoek gestopt, maar de teruggekaatste bal blijft liggen en het lijkt alsof we het zicht op de bal kwijt zijn. De aanval van de JO 15-1 is dat niet en tikt de bal in de korte hoek binnen.

Het is 1-2, maar het geloof in eigen kunnen blijft en er wordt niet aan getwijfeld dat er vandaag meer mogelijk is. We maken goed gebruik van de ruimte en spelen ons knap tussen de linies van de JO 15-1 door. Voetballend zijn we sterker en dat leidt dan ook tot de gelijkmaker. Tomás en Luca zetten een goede één-twee op, die door Luca knap wordt afgerond. 2-2.

Het goede voetbal van de JO 14-1 wordt uiteindelijk beloond met de overwinning. Op een voorzet van links loopt Arthur in bij de eerste paal, maar wordt onderweg hard in de rug gelopen. Een duidelijke penalty, die de scheidsrechter dan ook terecht geeft. Nassir laat zich niet uit zijn concentratie brengen en schiet de bal hard achter de keeper van de JO15-1. De 3-2 is een feit en dat zal ook de eindstand zijn.

Complimenten aan het team van de JO 14-1, dat gecontroleerd en geconcentreerd speelde in een van beide zijden aantrekkelijke wedstrijd, volop strijd. Het zijn de wedstrijden waar we het voor doen en we kijken alweer uit naar de volgende, volgende week, om het symbolisch weer mee te maken en erbij te zijn.