JO 14-1 trakteert op een kansenfestival op veld 3

BFC JO14-2

27 februari 2021 11:30

JO 14-1 - JO 14-2  2-0 (Sam Beuving, Luca Messori)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Het spel speelt zich vandaag af op de helft van de JO14-2, zoals we eerder tegen hen meemaakten.  Ingegraven voor het eigen doel loert de JO 14-2 op de counter. Geconcentreerd verdedigen heeft iets Italiaans, niet altijd even leuk om naar te kijken, maar het roept toch ook iets van bewondering op:  lang standhouden tegen een betere tegenstander en hopen op meer. Bij de 1-0 kreeg Safouane halverwege de tweede helft voor de JO 14-2 inderdaad een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schoen bleef half steken in het kunstgras waardoor de bal in de armen van Marc terechtkwam. De wedstrijd had zomaar anders kunnen eindigen.

Maar zover komt het niet en het zou ook geen recht hebben gedaan aan het spelbeeld. We zijn beter, zijn dat ook aan onze stand verplicht en spelen ook beter dan de wedstrijd in januari tegen Milan en de zijnen. Er werd toen nog veel gelopen met de bal en we liepen ons vast op het drukke middenveld. Vandaag doen we dat verstandiger, steeds opbouwend van achter uit, via Vincent en Imran, met Job op rechts. We spelen met een 1-3-5-2 opstelling: Wessel en Bommel weer hoog opgeschoven naar het middenveld. Sophie, Jasper en Luca daarbij en Mads en Sam, afwisselend met Keyan, in de spits. Daarbij verschijnen we vandaag wat gehavend aan de start: Mika, Arthur en Thomás kampen met blessures en Nassir is afwezig.

Ruben en Martin wijzen erop om snel te handelen, de bal niet te brengen en het spel snel te kantelen. Van links naar rechts de flanken zoeken. Trek de compacte verdediging uit elkaar door beweging in het spel te krijgen. Zoek naar de steekpass. Dat lukt ons maar moeizaam. We vinden elkaar wel, maar de pass is soms wat onnauwkeurig of de één brengt de ander in de drukte in moeilijkheden waardoor we balverlies lijden. Tot twee keer lukt het ons met goed combinatievoetbal de verdediging van de JO 14-2 te breken, maar worden de gescoorde doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Na 20 minuten is de stand nog steeds gelijk.

Uiteindelijk mag Sam dan toch de score openen, hoewel het ook zomaar een eigen doelpunt kon zijn geweest, eerlijk is eerlijk,  ik zag het niet met zekerheid. Daar het sympathieker is om het doelpunt aan Sam toe te schrijven, doe ik dat bij deze en hij zal het er vast mee eens zijn. Wessel op geleende wondersloffen ontvangt op links van Sophie de bal, trekt goed voor en Sam zet zijn voet ertegen. Door de JO 14-2 wordt niet ingegrepen. De 1-0 voor de JO 14-1 is daarmee een feit en de aanvallen volgen elkaar vervolgens tegen het einde van de eerste helft in rap tempo op. Mads, Imran, Sam, Luca, ze verschijnen allemaal gevaarlijk voor het doel, maar het vizier staat niet goed afgesteld.

De 1-0 stand leidt niet tot al te grote complimenten van het trainersduo. Er valt aan het spel en met name aan de afronding van de vele kansen wel wat te verbeteren.  Ook met de aanwijzingen blijven we in de tweede helft het doel van de JO 14-2 goed vinden, maar ook nu ontbreekt het de JO 14-1 aan echt killersinstinct. Aanvallen sterven  in schoonheid, terwijl de kansen zich tot een heus festival opstapelen. Uiteindelijk weet Luca vanuit een corner van Sophie nog wel de 2-0 te scoren, maar de overwinning wordt gevierd met gepaste bescheidenheid.

De conclusie van vandaag is maar weer eens, dat het moeilijk voetballen is tegen een ploeg die een verdedigende tactiek goed uitvoert. In dat opzicht is een 2-0 overwinning zo slecht nog niet en speelden we een redelijk goede wedstrijd. Maar een ploeg die graag  met overtuiging wil winnen én veel wil scoren, is niet tevreden als het alleen op overtuiging de wedstrijd wint. En ook dat is teamspirit. We hebben een mooi team, hoor!

Zaterdag staat alweer de volgende Corona Challenge en daarmee herkansing op het programma. We spelen tegen de JO 15-2 en dat zou weer een mooi potje zijn geweest om het mee te maken en erbij te zijn. Maar dat laat wederom nog even op zich wachten.