Maatje te groot

27 februari 2021 12:45

Het is zaterdagochtend twaalf uur als de meiden aan de warming-up beginnen. Een lastige wedstrijd want ze spelen vandaag tegen de JO11-1.

Er zijn niet veel teams die deze gedreven, goed getrainde jongens partij weten te bieden. De meiden mogen trots zijn dat ze tegen deze sterke tegenstander mogen spelen.

Meteen vanaf de aftrap worden de meiden onder druk gezet. Goed om te zien dat ze hadden geleerd van eerdere wedstrijden waarin dit gebeurd, en steeds probeerden om onder de druk uit te voetballen. Toch konden ze niet voorkomen dat de jongens al snel drie keer scoorden.

Met goede combinaties, goede dribbels en een kleine aanpassing van het strijdplan kwamen de meiden in het tweede kwart beter in de wedstrijd. Ze slaagden er zelfs in te scoren, met een mooi doelpunt van Sana.

De meiden slaagden er helaas niet in dit niveau in de tweede helft vol te houden. De jongens bleven uitstekend in positie spelen en legden keer op keer de gaten in onze veldbezetting bloot.

Ook al was de dikke nederlaag niet te vermijden bleven de meiden tot het einde toe fanatiek strijden. Hoofd omhoog dames en op naar volgende week!