JO14-1 neemt overwinning mee uit onderling treffen met JO14-2

BFC JO14-2

23 januari 2021 14:00

JO14-1 - JO 14-2 3-1 (Sophie, Nassir, Job)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

De rode shirts kunnen weer uit de tas voor de volgende onderlinge wedstrijd op BFC. Goed geregeld, met scheidsrechter en leuke tegenstander: BFC JO 14-2, met bekende gezichten en vrienden, zoals Sam, Milan, Safouane en Auke. Deze laatste als overtuigende aanvoerder en aanjager van zijn elftal. De JO 14-2 spelen een goede wedstrijd, goed georganiseerd, compact. We hebben het moeilijk met deze speelstijl, dat zagen we in de competitie wel eerder. Ik herinner me een verregende wedstrijd in Bloemendaal, maar er zijn meer wedstrijden waar het ons aan net iets meer voetbalslimheid ontbreekt. Goede nieuws is dat je veel leert van je mindere wedstrijden. Althans, dat is de bedoeling.

Tomás is nog geblesseerd. Mads is weer herstelt en aldus hebben we een bijna compleet fitte selectie voor deze wedstrijd van 2 keer 25 minuten. Ruben en Martin proberen eens iets anders door Bommel op linksbuiten op te stellen. Hij doet dat prima op die ook voor hem nieuwe plek.

Wij controleren het spel, hebben meer bal bezit, maar lopen ons regelmatig vast in de drukte op het middenveld of in de vijandige verdediging. Er wordt weinig gekaatst, veel gelopen met de bal. De flanken worden onvoldoende benut en dat maakt voetballen lastig. JO14-2 voetbalt zich bij tijd en wijlen goed onder onze druk uit en komt een aantal keren gevaarlijk voor Marc. Bommel, Mads en Arthur creëren enkele kansen aan de andere kant, maar een doelpunt blijft vooralsnog uit.

Toch is het de JO14-1 die overeenkomstig de verhoudingen uiteindelijk even voor rust de score opent. In de 20e minuut mag Jasper op rechts even buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Hij plaatst de bal net buiten het bereik van Kian, maar de bal springt via de paal het veld weer in. De alerte Sophie vangt de bal op en scoort beheerst het eerste doelpunt van deze zaterdag voor ons.

Met deze 1-0 verzamelen we bij de dug out voor de rust. Ruben en Martin geven de nodige aanwijzingen en we maken ons op voor de tweede helft. Jasper, Arthur, Keyan en Wessel wisselen voor Luca, Nassir, Sam en Imran voor de tweede helft.

Het spelbeeld van de tweede helft is niet veel anders dan dat van de eerste. We zoeken de drukte op, spelen balverliefd in plaats van te kaatsen en de ruimtes te zoeken. Nassir probeert het een paar keer van afstand en raakt de lat, Bommel kopt nog maar net naast op een voorzet van Mika en een goed genomen corner valt net niet goed voor een van onze spelers om in te schieten. Het is ook zo druk in de 16 meter dat het woud aan benen ieder schot blokt.

Uiteindelijk valt een hard afstandsschot van Nassir dan toch achter Kian en is de 2-0 voor de JO14-1 een feit. Job scoort na een door hem opgezet één-tweetje de 3-0 en geeft daarmee een voorbeeld van hoe een compacte verdediging moet worden gebroken.

Milan redt de eer voor de JO14-2 met een mooi afstandsschot van buiten het strafschopgebied over Marc, nadat hij zichzelf met een mooie kapbeweging vrij had gespeeld.

Er overheerst geen tevredenheid bij het trainersduo van de JO14-1. De nabeschouwing langs de lijn is kritisch, maar er wordt alweer vooruit gekeken. Dit zijn wedstrijden waar je van moet leren en laten we dat dan maar doen. Zaterdag wachten de jongerejaars, maar tot op het bot gemotiveerde krachten van de JO 13-1. Het belooft een mooie zaterdag te worden, die u onder betere omstandigheden zou meemaken en bijwonen. Maar op verzoek van BFC en conform regelgeving moeten ook de skyboxen leeg blijven.

De JO14-1 wenst tenslotte Mack beterschap. Hij viel met een pijnlijke schouder blessure in de eerste helft uit en lijkt even uit de roulatie te zullen zijn.