Ons kwart

Ons kwart

Datum

23 januari 2021 10:15

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Fijn, het is weer zaterdag en de meiden zijn er klaar voor! Voor vandaag staat de wedstrijd op het programma tegen JO12-5.

Met enige spanning werd uitgekeken naar deze wedstrijd. Eerder dit seizoen werd het een dikke overwinning voor de meiden, maar toen konden de jongens niet beschikken over al hun spelers. Bij de tweede wedstrijd waren de JO12-mannen compleet en sterker. Vandaag willen de meiden laten zien wat ze hebben geleerd de afgelopen maanden.

Na de warming up beginnen de meiden direct fanatiek aan de wedstrijd. Techniek, passen, samenspelen, snel doorpakken en scoren, de drive van de meiden is helder. Al snel nemen de meiden de controle van de wedstrijd in handen. Met goede passing, strakke voorzetten en mooie schijnbewegingen zijn ze de jongens steeds te snel af.

Het blijft spannend. Achterin wordt vrijwel niets weggegeven. De kansen die de meiden creëren worden echter niet benut. Te zacht inschieten, net een fractie te laat bij de bal, net te lang geaarzeld voor de goal, of de keeper die nog net met zijn vingertoppen voor de instormende spitsen weet weg te duwen, het gaat er allemaal net niet in.

In de pauze voor het derde kwart staat het nog 0-0. Na een korte instructie van de coaches waarbij het harde werk op de trainingen nog eens wordt benoemd, lopen de meiden zelfbewust weer het veld in. Het laatste kwart is ons kwart. Fluitsignaal en jawel, vlak na de start van het laatste kwart valt de 1-0! Goed doorzetten van spitsen Julia en Sana. Een mooi moment want het ontlokt een zeldzaam vreugdesprongetje aan onze coach! De jongens zetten nog aan maar door goede ingrepen van Diewertje, Jip, Dominique, en keepster Mecia - terug van een half jaar blessureleed - slepen de meiden de dik verdiende 1-0 over de streep.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!