Matchday! JO14-1 begint het nieuwe jaar weer goed.

Corona competitie bovenbouw 11x11

17 januari 2021

JO14-1 - JO 16-2      2-1 (Keyan, Vincent)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Er is sneeuw voorspeld deze middag. Rond de tijd dat onze wedstrijd zal beginnen. De voorspelling komt uit en dat levert mooie plaatjes op van jongens en een meisje op een wit veld. Alleen de doelgebieden bleven opvallend groen. Hoger kunstgras daar of verwarmde doelgebieden. Het eerste lijkt het geval te zijn, want de keepers komen aan het einde van de wedstrijd toch redelijk verkleumd het veld af. De aangekondigde sneeuw laat de skyboxen leeg vandaag. Een enkele toeschouwer waagt zich tussen de hekken.

We mogen dus weer. De winterstop zit erop, trainingen al weer even aan de gang en dan vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. We hebben er naar uitgekeken. JO14-1 tegen JO 16-2. We speelden eerder tegen dit team leuke wedstrijden, een 2-2 gelijkspel en een 3-1 overwinning vielen ons toen ten deel.

We missen Tomás en Mads. Beiden geblesseerd, helaas. Jasper, Job en Mika beginnen op de bank. Mika zal vandaag verrassend als rechtsbuiten invallen. Wij beginnen sterk en geven maar weinig weg. Met name de duels op het middenveld worden door ons gewonnen. De 1-0 van Keyan is dan ook verdiend. Een goed opgezette aanval brengt Arthur op de achterlijn in stelling. Hij trekt de bal goed terug naar rand '16, waar Keyan direct vernietigend uithaalt en de bal diagonaal achter de keeper van de JO 16-2 schiet.

Op het moment dat de achterban via whatsapp melding gedaan wordt van deze voorsprong, valt de gelijkmaker al. Dat feit kan dan nog snel in hetzelfde bericht worden meegenomen. Een moment van onachtzaamheid aan onze kant speelt op rechts in ons strafschopgebied een speler van de JO 16-2 vrij, die een gaatje in de korte hoek vindt en de stand daarmee gelijk trekt. De rust breekt aan na 25 minuten en met deze gelijke stand verzamelen we even in de gang van de kleedkamers bij veld 1. Niet warm, maar in ieder geval wel droog kunnen Ruben en Martin daar aan Sophie en de jongens hun tactische aanwijzingen geven.

Ook in de tweede helft zijn we de bovenliggende partij. Met Job, Mika en Jasper in de geledingen pakken we draad weer op waar we deze bij rust hadden gelaten. Er zit plezier in het team, ze zijn leuk met elkaar en dat zie je in het voetbal terug. Een goed afstandsschot van Jasper wordt door de keeper op de lat getikt. Sophie verdiende een penalty nadat zij in het 16-meter gebied onreglementair ten val gebracht wordt, maar dat went. Uiteindelijk brengt een slordige corner ons dan toch de verlossende tweede en uiteindelijk winnende van de middag. Een korte corner van Sophie op Jasper, een schot van Sam, een mislukte kopbal van Mika en een laatste goede zet tegen de bal van Vincent brengt de bal over de vijandelijke lijn. Langs de lijn roepen de trainers, dat deze corner precies zo verliep als was ingestudeerd.

De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd en we nemen de eerste overwinning van het nieuwe jaar met blijdschap mee naar huis. We wachten in spanning af wat ons de komende zaterdagen te wachten staat en er komt zeker weer iets om mee te maken en erbij te zijn. We "zien" elkaar dan weer.