JO 14-1 wint de Corona Challenge na mooie wedstrijd tegen JO 15-2: 4-1

Accommodatie

Onbekend

JO 14-1 - JO 15-2  4-1 (Keyan, Sam, Mads, Imran)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Na een gelijkspel in de eerste competitiehelft en één nederlaag in de tweede, mogen we ons met deze overwinning vandaag kronen tot winnaar van de BFC Corona Challenge. Het is dus feest bij de jongsten van deze competitie en JO 14-1 wil alle betrokkenen bij BFC enorm bedanken voor dit mooie alternatief voor de gestaakte competities. Mooi ook dat we weer drie weken doorgaan nu er ook die periode in den lande nog niet gespeeld mag worden.

Het verslag van vandaag, zou ik dat getypt hebben op een ouderwetse typemachine, dan zou het zwarte lint zijn gebroken op één van de letters n.a.a.s.t. Ik heb de keren dat naast geschoten werd door één van de spelers van de JO 14-1 niet geteld, maar het waren er zóveel dat Ruben op enig moment in de tweede helft vertwijfeld uitriep dat het rendement omhoog moest. En dat was vriendelijk uitgedrukt, want bij een stand van 2-1 in ons voordeel leek een oude voetbalwijsheid weer eens van stal gehaald te moeten worden: "als je zelf niet scoort, doen zij het wel". Gelukkig komt het niet zo ver en sluiten wij de wedstrijd af met een 4-1 overwinning.

Het is een koude, grijze dag. Eigenlijk de eerste echte koude dag van deze herfst. s'Avonds staat er een mooie volle maan aan de hemel. Het is tenslotte sinterklaastijd. Sophie en de jongens lijken niet zoveel last van de kou te hebben. Wel de (weinige) mensen langs de lijn. Het spel dat beide ploegen op de mat leggen, maakt gelukkig warm. Het is een heerlijke wedstrijd, met een furieus begin van de JO 15-2. Al in de eerste minuut, van kiet af, openen zij de score. Terwijl wij de aftrap hadden. Maar we zijn niet bij de les. De warming up, de voorbespreking, het opstellen net voorafgaande aan de wedstrijd: het was allemaal wat lacherig, onvoldoende gefocust. En dat wordt afgestraft door de ploeg die in de beginfase duidelijk meer gretig is. Balverlies op ons middenveld, onvoldoende dekking achterin en Marc mag de bal uit het netje vissen. We mogen de aftrap nog eens doen, maar nu met een 0-1 achterstand.

Wakker geworden door deze vroege tegengoal nemen we langzaam maar zeker het heft in handen. Sophie loopt een aantal keren goed diep en trekt gaten in de verdediging van de JO 15-2, Nassir werkt hard op het middenveld, Luca zet lijnen uit, Imran en Vincent leiden sterk de achterhoede, met Mika, Bommel, Job en de van weggeweest teruggekeerde Wessel. Het elftal begint weer te draaien zoals we dat van hen gewend zijn. In de 16e minuut trekt Keyan de stand gelijk met een verwoestend schot na een sublieme opening van Luca rand 16meter.

Als even later de keeper van JO 15-2 ver uit zijn doel de bal onderschept, maar een medespeler de ontvangen bal niet weet te controleren, benut Sam de kans die Luca hem biedt door buiten de 16 de bal knap over de teruglopende keeper in het lege goal te schieten. Met een aantrekkelijke voetbalinstelling blijft de JO 15-2 jagen op de gelijkmaker. Dat geeft ons wat meer ruimte, maar de goed opgezette aanvallen leiden nog niet tot het vergroten van de voorsprong. Een laatste wapenfeit van de eerste helft is een goed schot van Jasper na een pass van Thomás, waar de keeper echter voor gaat liggen.

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien. Een aanvallend JO 14-1, een tegenstander die wil en kans blijft zien omdat wij het verzuimen af te ronden. Het levert ook een aantrekkelijke tweede helft op. Mads krijgt een paar mogelijkheden, maar is nog wat ongelukkig in de afwerking. Arthur brengt Sam een paar keer goed in stelling, maar zijn inzetten delen hetzelfde lot als die van Mads. Ook uit combinaties tussen Luca, Sam en Mads wil er nog geen doelpunt vallen, Keyan zet met een goede voorzet Sam alleen voor de keeper, maar deze redt met een goede reflex schitterend de inzet van Sam.

Uiteindelijk moet de doelpaal na een corner ons over het dode punt heen helpen. Keyan neemt de corner en trekt laag voor. De verdediging vermoedt dat de bal achter gaat, maar wonderbaarlijk kaatst de paal de bal voor de voeten van Mads, die beheerst afdrukt en 3-1 mag bijtekenen.

De mooiste van de dag komt op naam van Imran. Als een luipaard en zijn prooi, ruikt Imran -voor de gelegenheid even tot zijn "eigen vreugde" linksback- zijn kans als hij op de helft van de tegenstander de bal onbeheerd ziet liggen en met een weergaloze sprint met wapperende haren de bal verovert op zijn tegenstander, niet in staat om te stoppen passeert hij onderweg nog 2 a 3 man, met als laatste de keeper. Mooi om te zien hoe blij het team voor Imran met dit doelpunt is. Van alle kanten komen onze spelers om hem te bespringen. Het is een goed stel, hoor.

Met deze 4-1 stand fluit de scheidsrechter even later af en vieren we bij de dug-out het Corona-kampioenschap. Met dank ook aan JO 15-2 voor een mooie voetbalmiddag zoeken we de warmte thuis weer op. Volgende week een voetbalclinic met spelers van BFC 1. Ook iets om mee te maken erbij te zijn.