Onbekend

JO 14-1 - JO 15-1 4-5 (Nassir 2x, Mads, Sam)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

We zijn 'winterkampioen'. Het eerste deel van de competitie sloten we als koploper af. Het tweede deel begint vandaag. We zijn dus veel aan onze stand verplicht.

Vandaag ontmoeten twee mooie elftallen elkaar voor de tweede keer. Waar vorige week de JO 14-1 te sterk was voor hun oudere soortgenoten van de JO15-1, is het deze week tijd voor hun revanche. Het team van Ruben en Martin is dus gewaarschuwd.

Het werd een wedstrijd waar alles in zit wat voetbal mooi maakt. Bij vlagen sprankelend, vaak fysiek, met veel doelpunten, dito emoties, maar bovenal een toonbeeld van (h)eerlijke strijd, van de wil om te winnen, in de stijl van BFC: aanvallend en attractief.

We beginnen de eerste minuten van de wedstrijd gelijkwaardig aan onze oudere vrienden. Over en weer zijn er wat speldenprikjes, zonder dat één van de teams nog echt gevaarlijk wordt. De JO 15-1 zet hoog druk en speelt op het middenveld meer gegroepeerd dan vorige week. Geleerd van het voetballend vermogen van de JO 14-1 heeft de JO 15-1 haar spelwijze aangepast aan de JO 14-1. Dat alleen al is een compliment aan Sophie en de jongens.

JO 15-1 komt op voorsprong. Een vijandige aanval wordt door Bommel eerst nog onschadelijk gemaakt, maar uit de daaruit voortkomende corner scoort de JO 15-1 de eerste van vandaag. Er is werk aan de winkel en onze vrienden realiseren zich dat goed. Ze roepen elkaar op tot rust, het eigen spel te blijven spelen, zoals we dat vorige week deden. Dat helpt, want we nemen het heft langzaam maar zeker weer in handen. De JO 15-1 neemt haar toevlucht tot meer fysiek voetbal en zal dat gedurende de wedstrijd vaker doen in tijden van nood. De scheidsrechter heeft er op momenten zijn handen vol aan. Eén van deze momenten leidt tot de gelijkmaker als Sam onreglementair afgestopt wordt. Jasper legt de bal klaar voor de vrije trap, stapt over en geeft Nassir de gelegenheid om de 1-1 op het scorebord te brengen.

Snel na de aftrap vindt de JO 15-1 het doel, maar de treffer wordt afgekeurd omdat de bal over de achterlijn werd voorgetrokken. De aanvallen volgen elkaar nu in snel tempo op. Het is een sprankelende wedstrijd.

In de 16e minuut mag de JO 15-1 weer een corner nemen. De ingeschoten bal wordt in eerste instantie nog gered door Marc, maar de ouderejaars zijn sneller bij de bal en we kijken tegen een 2-1 achterstand aan. We zijn van slag, want niet veel later wordt het 3-1 en maken de JO 15-1 gebruik van onze rommelige organisatie -het staat niet goed- en wordt het in de 27e minuut 4-1.

Het mooie van dit team is dat er -naast vele andere kwaliteiten- veerkracht is. We blijven jagen op een doelpunt en even voor tijd worden we beloond met een goede goal van Mads, die met een bekeken afstandsschot de stand op  4-2 brengt. Het is rust en met enkele tactische aanwijzingen gaan we de tweede helft in.

We beginnen goed en het is duidelijk dat de JO 15-1 het lastig heeft. Het hoog druk zetten begint zijn tol te eisen. We zijn moeilijk te stoppen, maar komen ook niet tot scoren. Het blijft gevaarlijk tot de 16, maar de eindpass blijft uit. Uit wederom een dood moment, een vrije trap vanaf de linker flank, scoort de JO 15-1 hun vijfde. Eén van hun spelers kan ongehinderd de bal uit deze vrije trap inkoppen. Het is  tegen de verhoudingen van de tweede helft in, maar dat hebben we enkel aan ons zelf te danken. We zijn te weinig effectief tot dan en een roep om een tweetal penalty's doet daaraan niet af. We moeten het ons ook zelf aanrekeken dat drie van de vijf tegendoelpunten uit dode spelmomenten komen: twee corners en een vrije bal.

Er zijn nog enkele kleine kansen via Mads en Sam, aan de andere kant moet Bommel nog een bal van de lijn halen en net als men zich denkt neer te moeten leggen bij een 5-2 nederlaag voor de JO 14-1 scoort Sam -mogelijkerwijs vanuit een buitenspelpositie- de 5-3. En net als men zich daarbij denkt neer te moeten leggen, schiet Nassir een gegeven vrije trap net buiten het strafschopgebied van de JO 15-1 prachtig langs de muur achter de keeper. En net als er hoop geput wordt uit deze snelle comeback en gedacht wordt aan meer, zit de tijd erop en verlaten twee grootste BFC-ploegen het veld, met een eindstand van 5-4 in ons nadeel.

Er zit nog wat adrenaline op de bank direct na afloop, maar met wat meer afstand moeten we toch constateren dat de strijdlust aan beide kanten een mooie wedstrijd heeft opgeleverd. Over twee wedstrijden genomen valt de balans dan uiteindelijk toch in het voordeel van de JO 14-1 uit: eindstand 7-6, maar die constatering slechts met een knipoog.

Volgende week gaan we er weer voor en waar mogelijk binnen de Corona-regels: kom het meemaken en erbij zijn, ook al is het enkel in gedachten.