“BFC CORONA CHALLENGE #2” finished – Life is Life! - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

“BFC CORONA CHALLENGE #2” finished – Life is Life!

“BFC CORONA CHALLENGE #2” finished – Life is Life!

BFC JO16-1

3 - 3

BFC JO17-1

Competitie

Corona competitie bovenbouw 11x11

Datum

28 november 2020 15:45

Accommodatie

Onbekend

“Life is Life” klonk het deze week vanaf de mobiele devices en de beeldschermen in de huiskamers. De wereld rouwde om Diego Maradona, die grillige, geniale, maar bovenal geliefde grootheid waarvan zelfs de kleintjes onder ons zijn liefde voor de bal herkennen en voor eeuwig zullen herinneren.

Life is Life” kan ook door als titel van de nog altijd bizarre tegenwoordigheid van tijd waarin de competitie door ‘Corona’ plat ligt en de zijlijn nog (nagenoeg) onbevolkt is. Het is zoals het is.

Life is Life” was deze week evenwel ook dé warming-up naar de finaledag van “BFC Corona Challenge #2”. Geheel in stijl werd onder toeziend oog van Blauwe Brigades, langs de zijlijn en óp de parkeerplaats, de Blauwe draad van de voorbije weken moeiteloos doorgetrokken met levenslustige spelvreugde, betoverend enthousiasme en eerzuchtige ambitie. Eén ding is kristalhelder: de liefde voor de bal blijft voortbestaan.

Op een – door spelers en stafleden – toch beduidend bevolkt Sportpark Meerweg werd de ambiance met het uur bloedstollender. Ondanks incidentele monsterscores overheerste wederom de gelijkheid met bijbehorende geladen atmosferen. Hartverwarmend. Een prettige bijkomstigheid bij de klimatologische omstandigheden waar de warming-up gevoelsmatig tot een cooling-down werd gedirigeerd. Een koude neus, verstijfde botten en bevroren tenen …. Het was het allemaal waard voor de overwegend objectieve waarnemers ;-)

Zomaar een greep uit het arsenaal van weer een mooie dag bij BFC:

  • Uiteindelijk trokken de vlaggenschepen van de bovenbouw (JO19-1) en onderbouw (JO12-2), onder leiding van de beide Hoofden Opleiding, opnieuw aan het langste eind. Da’s logisch”.
  • De jongste meidenteams, MO9-1 & MO9-2, stelden in zinderende finales hun kampioenschappen veilig in poules met louter mannelijke tegenspelers.
  • Menig indeling kende een script waarbij de uiteindelijke groepszege op doelsaldo werd beslist. MO11-1, JO11-2, JO11-3, JO13-5, JO14-2 en JO18-2 werden op basis van deze uitleg winnaars.
  • De laatste seconden van de dag genereerden wellicht nog wel de meeste hartkloppingen. Onder mystieke omstandigheden zag JO16-1 een 2-0 voorsprong tegen JO17-1 omgebogen worden tot een 2-3 achterstand (‘PSV-style’), mede door de positieve bevlogenheid van BFC’s beste Diego-look-a-like. Een verdiende gelijkmaker (3-3) kort voor tijd betekende voor de mannen van Davey de Maine (JO16-1) alsnog veiligstelling van de zilveren medaille én plaatsing voor de grote finale op zaterdag 12 december ……

 

Wat nu? Trainers, leiders en coördinatoren zijn reeds op de hoogte gesteld over het vervolg, want natuurlijk komt die er! De vrije zaterdagen van de speelkalender in 2020 zullen hun waardige invulling houden. De definitieve Blauwdruk zal spoedig (lees: dinsdag) worden verspreid en gedeeld.

In steno de schetsen voor “Corona Challenge #3”:

  • 5 december: “The Clinics” (NB: onderbouw ‘Vrij’ ivm Sinterklaas)
  • 12 december: “The Finals”
  • 19 december: “Th Tournament”

Resumé: Geslaagde tweede speelronde, op naar “BFC Corona Challenge, part 3” !

#BFC “Mes que un club

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!