Aftrap “BFC CORONA CHALLENGE” groot succes!

Aftrap “BFC CORONA CHALLENGE” groot succes!

Competitie

Corona competitie bovenbouw 11x11

Datum

24 oktober 2020 15:45

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405 BD
Bussum
tel. 035-6943992

“Elk nadeel heb zijn voordeel”, quote ’s lands beroemdste voetbalfilosoof ooit. Zijn vooruitziende blik trof ook op deze bijzondere zaterdag 24 oktober 2020 ‘ons’ Sportpark Meerweg in Bussum. De tegenwoordigheid van tijd schrijft simpelweg voor dat de KNVB het competitievoetbal heeft stilgelegd, dat kantines en kleedkamers gesloten moeten blijven en dat het publiek schittert in haar afwezigheid langs de zijlijnen. Desalniettemin scoorde BFC duizelingwekkende cijfers op deze eerste speeldag van de onderlinge “BFC Corona Challenge”.

Nog nooit droegen zoveel jeugdleden op eenzelfde zaterdag een BFC-tenue op het eigen sportpark. In aanvulling op de circa 120 stadionpupillen en –kabouters, die in ‘de bakken’ ook vandaag de dag hun kunsten mogen blijven tonen, kregen ook 880 jeugdleden tot en met de leeftijd van 17 jaar de gelegenheid om het Bussumse kunstgras te prikkelen en met clubgenoten de degens te kruisen. Met gespreide toegangspoorten, strakke tijdschema’s, duidelijke transfermomenten, gewaardeerde toezichtfuncties en gehoorzamende uitvoerende artiesten werden de aangescherpte protocollen voorbeeldig nageleefd. Lof alom, van en naar alle betrokkenen van deze bewogen zaterdag.

De bal rolde dus gewoon, en hoe! 77 jeugdteams zijn verdeeld over 3 verschillende spelvormen, 4 categorieën en 18 poules. Wekelijks vinden ‘van 9 tot 5’ zo’n 36 wedstrijden plaats. Selectieteams, opleidingsteams, breedteteams, vriendenteams, jongensteams en meidenteams, allemaal gemengd in een nu al illustere poulevorm met telkens de gewenste verwachting dat onderlinge krachtverhoudingen minimaal zijn. Spelplezier en ambitie hand in hand. Derbykoorts als het alternatieve, goedaardige virus. Met louter krachtmetingen tussen bekenden uit de buurt, van de straat, het schoolplein, de “Playstation-party’s” en zelfs familiaire ontmoetingen nam de gezonde spanning soms groteske vormen aan. Alles bleef in goede banen, mede door de eigen scheidsrechters die geen VAR nodig hadden om het ‘thuisfluiten’ te verbloemen.

De uitslagen van speelronde 1 staan online (https://www.bfc-bussum.nl/113/uitslagen/). Enkele uitschieters worden geslikt en gewogen met de verwachting dat volgende week de kansen zomaar kunnen keren. Zoals altijd bleven verrassingen niet uit, al dan niet verklaard doordat behalve technische criteria ook andere voetbalwetten kwamen bovendrijven. Allemaal goed voor welke ontwikkeling dan ook. Zonder de prestaties van wie dan ook in diskrediet te brengen of jubels te passeren waren er noemenswaardige wapenfeiten van opleidingsteams JO12-3 en JO15-2 die selectieteams in hun leeftijdscategorie op een gelijkspel trakteerden, zegevierden de meiden van MO12-1, MO13-1 en MO17-1 in mooie ‘mannelijke’ duels en naderden de taferelen bij JO14-1/JO16-2 en JO17-1/JO18-1 met gelijkmakers in de slotseconden het gehalte van bloedstollend spannende finales. Beeldmateriaal is al viraal gegaan. Dat belooft nog wat in de komende weken ……

Resumé: Geslaagde eerste speelronde, op naar ronde 2 !

#BFC “Mes que un club

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!