BFC JO16-1 deelt punten in plaats van lakens uit - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BFC JO16-1 deelt punten in plaats van lakens uit

BFC JO16-1 deelt punten in plaats van lakens uit

Waterwijk asc JO16-1

1 - 1

BFC JO16-1

Competitie

Divisie 5 D

Datum

10 oktober 2020 10:30

Accommodatie

Onbekend

Geen winnaars en geen verliezers in de streekderby in Almere zaterdag. Op een verlaten Sportpark Rie Mastenbroek aan de Hoge Ring was de inspiratie en beleving bij een ieder die het voetbal adoreert ver te zoeken en bleek de support van de achterban node te worden gemist. Van beide zijden konden er nauwelijks potten worden gebroken, waardoor een ieder wel genoegen moest nemen met de puntendeling.

Waterwijk - BFC                              1-1         (0-1)
Selectie: Seth; Timber, Daniël, Thijs, Sian (40. Mees); Elio, Alex, Max; Justen, Sami (65. Milan), Tim
Scoreverloop: 0-1 Alex (38e, ass. Tim), 1-1 WW (41e)
Gele kaart: Mees
Afwezig: Daan,
Matthijs, Thomas

De week stond bol van onzekerheden over de opstelling voor de mooiste dag van de week. De twee schorsingen waren op voorhand bekend, maar gezondheidsperikelen blijken tegenwoordig ook deel uit te maken van de orde van de dag. Gelukkig bleken dreigende verkoudheden tijdig opgedroogd en tests negatief, zodat de schade in de startopstelling nog relatief meeviel. Slechts de pijnlijk opspelende hamstring van Thomas was een tegenvaller. Met invallers Milan Bijlsma (16-2) en Mees Molenkamp (15-1) op het wedstrijdformulier stond er opnieuw een prima representatief keurkorps aan de aftrap.

Los van de aandacht voor de samenstelling van het team en de bijpassende looplijnen, vraagt de voorbereiding op een wedstrijddag tegenwoordig ook om een flinke dosis improvisatie. Het protocol schreef wederom ‘Kiss and Ride’ voor met een verzamelende samenscholing op de ruime parkeerplaats naast de Markerkant. De Carpool, deels per fiets, beperkte het aantal logistieke bewegingen. Het gebrek aan kleedruimte noopte tot een omkleedsessie in de buitenlucht en de wedstrijdbespreking in een uithoek van het sportpark, inclusief windvlagen en stortregens. Verre van ideaal, maar het is zoals het is.

Dan de wedstrijd. Fysiek tegen techniek, veelvuldig in evenwicht. De Azzurri wist zich goed staande te houden. Kansen en mogelijkheden werden, behoudens wat gevaarlijke corners, nauwelijks weggegeven. Kort voor rust werd het zorgvuldig bewaarde geduld beloond. De linkervleugel werd vrijgespeeld en een aangesneden voorzet bereikte de veters van captain Alex die het dak van het doel vond (0-1). De zwaarbevochten voorsprong bleek helaas van korte duur. Na de dug-out-pauze trapte BFC af om dat vervolgens tien seconden later nog eens te moeten doen door een geïncasseerde, weggegeven gelijkmaker (1-1). De tegenslag veranderde het wedstrijdbeeld. De gastheren kregen meer geloof en veldoverwicht, al dan niet doordat de blauwhemden de bereidheid om loopacties voor elkaar te maken ontbeerde. De ‘zesjescultuur’ stak weer de kop op met het middelmatige individualisme die werd geprevaleerd boven een collectief teampresteren. Jammer en nagelbijtend om te aanschouwen. Desalniettemin werd er defensief niets meer weggeven. De puntendeling als logisch gevolg.

Als zaterdag het voetballen nog blijft toegestaan ontvangt BFC medemiddenmoter DVS’33 uit Ermelo op bezoek. De aftrap zal om 13:00 uur zijn, helaas zonder publiek.

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!