BFC JO16-1 worstelt naar een Happy End - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BFC JO16-1 worstelt naar een Happy End

BFC JO16-1 worstelt naar een Happy End

BFC JO16-1

3 - 2

NVC JO16-1

Competitie

Divisie 5 D

Datum

26 september 2020 11:45

Scheidsrechter

A. Mousaoui

Accommodatie

Onbekend

 

Met een winnende treffer in de slotminuut heeft de Azzurri zaterdag de altijd prettig smakende drie punten uit het vuur gesleept. Een zege als zegen, want het had er lange tijd niet naar uitgezien dat de blauwhemden deze ontmoeting met de taaie buurtgenoten uit Naarden winnend gingen afsluiten. Of het nu angst, gemakzucht of laatdunkendheid was, wie het weet mag het zeggen? De wenkbrauwen van zowel de Bussumse als Naardense afvaardiging langs de lijn zullen hebben gefronst bij het zien van de veelal kleurloze vertoning van onze jongens. Toch knakte de palmboom niet en bracht het hoge latje bij BFC in de slotseconde precies dat geluk dat even nodig was. Meesterlijk. Happy End ;-)

BFC - NVC                                           3-2         (0-1)
Selectie: Seth; Timber, Daniël (45. Thomas), Daan, Sian; Matthijs, Elio (45. MaxS), Alex; Sami, MaxL (75. Thijs), Tim
Scoreverloop: 0-1 NVC (26e), 1-1 Matthijs (43e, ass Alex), 2-1 Sami (65e, ass Sian), 2-2 NVC (66e), 3-2 Tim (80e)
Rode kaart: Matthijs (75e)
Afwezig:
Justen (schorsing)

Er was een onstuimige dag voorspeld. Toch lieten de kwade weergoden Sportpark Meerweg vandaag links liggen en kon er onder ideale voetbalomstandigheden worden afgetrapt. Het prettige nazomerzonnetje, een windje die geen spelbreker kon zijn en de temperatuur die ook geen hoofdrol zou opeisen in deze nieuwe aflevering van ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. Want dat werd het: een soapserie, zo’n fabel waarin emotionele interacties van door elkaar lopende verhaallijnen in het middelpunt van de aandacht staan met zelden een duidelijk eind aan de verwikkelingen. Eén uitzondering. De cliffhanger werd prijsgegeven. Geen toeters op de Meerweg, de punten bleven in Bussum.

Regioderby’s, het lijkt de Azzurri niet te liggen. Ook deze week gonsde de berichtgeving op menig schoolplein en was de wispelturigheid al tijdens de trainingsavonden waarneembaar. Waar de krachtmeting voor NVC als ‘een wedstrijd van het jaar’ was voorbestemd, leek BFC het vooral te zien als het verplichte nummertje dat gewoonweg moest worden gewonnen. Elf laag hangende schouderpartijen onder de blauwe hemden tegenover in het zwart gestoken naburen die hun huid zo duur als mogelijk verkochten. Het spektakel kwam er, vooral in termen van spanning, want van de oogstreling in het voetbal zoals BFC dat graag ziet was weinig sprake. Desalniettemin past de collectieve overlevingsdrang die uiteindelijk toch tot winst leidde ook bij de jeugdopleiding.

De wedstrijd ontbrandde zelden. NVC kroop in zijn schulp en zocht het gevaar met vuurpijlen die de snelle aanvallers in stelling brachten. BFC kon zelden de vuist maken op de plekken waar het normaliter het verschil kan maken. Aanvallend mat, ontbrekende olie op het middenveld en de laatste linie wist niet wat het aan moest met de geboden vrijheden. NVC kwam terecht op voorsprong en mocht in de pauze dromen over de verrassing. Na rust vijf minuten lang een voorbeeldig BFC. Hoge intensiteit, agressieve pressing en veel variatie en dynamiek, bekroond met een wonderschone goal van Matthijs (1-1). Daarna volgde toch weer het verval. Een zeldzame prikkel leek via de tandem Sian-Sami alsnog de winst te brengen (2-1), maar concentratieverlies resulteerde direct in een nieuwe gelijkmaker (2-2, prachtige lob trouwens). De frustratie nam toe, Matthijs liet zich in een opwelling gaan en kon met rood inrukken. Een puntendeling leek in de maak, totdat BFC in de slotseconde nog een vrije trap mocht nemen, zo’n 25 metertjes van de goal. Tim, die – wellicht ongewild - als geen ander weet hoe hoog de latjes bij BFC liggen, liet zijn voeten spreken, krulde het leder strelend tegen de onderkant van het horizontale ijzer en zag de bal net als nagenoeg ieder ander een meter achter het krijt landen. Ook de scheidsrechter zag het: 3-2! Eind goed, al goed.

Volgende week een dubbel programma. Dinsdag op bezoek bij Buitenboys in Almere om de uitgestelde competitiewedstrijd van vorige week in te halen (aftrap 18:30 uur op Sportpark Polderkwartier). Zaterdag komt CSV Apeldoorn op visite in Bussum. Dan zal om 13:00 uur worden afgetrapt. Iedereen is welkom!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!