BFC JO16-1 stelt teleur - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BFC JO16-1 stelt teleur

BFC JO16-1 stelt teleur

BFC JO16-1

2 - 2

csv Apeldoorn JO16-1

Competitie

Divisie 5 D

Datum

3 oktober 2020 13:00

Scheidsrechter

E.Stouten

Accommodatie

Onbekend

Met één schamel puntje uit twee competitiewedstrijden heeft de Azzurri zichzelf de afgelopen week een uitermate jammerlijke dienst bewezen. Het puntje werd op zaterdag pas diep in blessuretijd bemachtigd, zonder het uitzinnig te vieren. Misschien was juist dat wel exemplarisch voor het besef van de gemoedstoestand. Teleurgesteld. Toch waren er ook lichtpuntjes, al kwamen die vanuit de achterban. Een viertal welwillende moeders eiste tijdens het vroege voorprogramma van de voetbalzaterdag een hoofdrol op aan de poorten van Sportpark Meerweg. Het geliefde kwartet, gehuld in fluorescerende, felgele hesjes, vulde de toegewezen teamtaak met verve in door op voorbeeldige wijze het toezicht in goede banen te leiden. Pure winst. Samen krijgen we Corona eronder. Hulde dus.

BFC – CSV Apeldoorn                                    2-2         (1-0)
Selectie: Seth; Timber (70. Milan), Thijs (40. Sami), Daan, Sian; Thomas, Daniël, Elio; Justen, Max, Tim
Scoreverloop: 1-0 Justen (34e, ass. Tim), 1-1 CSV (72e), 1-2 CSV (80e+2), 2-2 Max (80e+4, ass. Sian)
Rode kaart: Daan (80e)
Gele kaart: Seth, Elio
Afwezig: Alex,
Matthijs

De week stond natuurlijk vooral in het teken van het kunstmatig laten voortbestaan van het dikwijls geromantiseerde gezelschapsspel waarmee de personages die wekelijks deze revue passeren vanuit de wieg zijn grootgebracht. De boys kregen aanvankelijk weinig mee van de impact die de aangescherpte maatregelen van maandagavond – vooral achter de schermen - teweeg bracht. Toch zal de gemiddelde blauwhemd zich inmiddels realiseren dat ‘het publiek’ en ‘de kleedkamer’ node worden gemist. Het is zoals het is.

Met veelal in zichzelf gekeerde junioren kabbelt de pubertijd voort, een periode waar vooral de ‘zesjescultuur’ wordt nagestreefd. De uitvoering paste zich daarmee zaterdag aan bij de entourage van een – noodgedwongen – leeg en verlaten Sportpark Meerweg. De veldbezetting was eigenlijk best oké, maar creativiteit, intensiteit en wil om te winnen ontbraken eenvoudigweg. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was er geen vuurwerk tijdens de sfeerloze ontmoeting. BFC kwam verdiend, maar gelukkig op voorsprong door een discutabele carambole. Na het leegdrinken van de bidons in de dug-out leek er in het tweede bedrijf geen vijltje aan de lucht. De Azzurri stond prima in haar gewenste veldbezetting, maar sukkelde zichzelf evenwel in slaap en maakte zodoende kennis met aloude voetbalwetten. Met twee tegentreffers, een rode kaart (belemmering doorgebroken speler) en een bewonderenswaardige wederopstanding, diep in blessuretijd, werden de kaarsjes van deze week uitgeblazen. So be it. 

Buitenboys - BFC                                             2-1         (1-1)
Selectie: Seth; Thijs (50. Timber), Daniël, Daan, Sian; Thomas, Alex, Max; Justen (55. Alend), Sami, Tim
Scoreverloop: 1-0 Justen (13e, ass. Alex), 1-1 BB (17e), 2-1 BB (77e)
Afwezig: Elio,
Matthijs

Op dinsdag trapte BFC om 18:30 uur af in Almere-Buiten. Debuterend onder de nieuwe maatregelen, weliswaar zonder toezicht, toch een kleedkamer en een Drive-In op de aangrenzende parkeerplaats. Justen zette zijn rentree aanvankelijk prettig luister bij door op sublieme wijze de score te openen. Het verschil in voetbaltechnische bagage werd evenwel niet in punten uitgedrukt. Sterker nog: de bleuhemden lieten zich als aangekleed met fluwelen handschoentjes imponeren door een hoop kabaal, testosteron en beleving in generieke zin. De uitzonderlijke vuurpijl (2-1) sloeg daarbij letterlijk en figuurlijk als een bom in. Wat restte was wonden likken.

Zaterdag wederom een streekderby. Om 10:30 uur wordt afgetrapt bij en tegen Waterwijk. Door schorsingen en mogelijk ook Corona-gerelateerde uitsluitingen staat de staf weer voor een opgave om representatief ten tonele te verschijnen. Dat zal lukken, nu nog hopen op een waardige beloning van het kroost. Erbij zijn wordt lastig, maar we zullen als gebruikelijk op objectieve wijze verslag doen. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!