BFC JO16-1 start als rode lantaarn - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BFC JO16-1 start als rode lantaarn

BFC JO16-1 start als rode lantaarn

BFC JO16-1

2 - 5

Roda '46 JO16-1

Competitie

Divisie 5 D

Datum

5 september 2020 11:50

Scheidsrechter

V.T. de Bree

Accommodatie

Onbekend

Een voorbeeldige, ideale voorbereidingscampagne ten spijt, het openingsduel tegen (mede) titelkandidaat Roda’46 is voor de Azzurri helaas uitgelopen op een deceptie. In een buitengewoon fraai potje hogeschoolvoetbal trokken de Blauwhemden vandaag eenvoudigweg het kortste lontje. De gastheren kwamen in de gedenkwaardige 14e minuut nog wel op voorsprong, om deze stand tot en met de rust succesvol te verdedigen. Een snelle gelijkmaker in het tweede bedrijf was evenwel de opmaat voor een pijnbank. BFC capituleerde en incasseerde drie tegentreffers in twaalf minuten tijd. Een aansluitingstreffer die letterlijk uit de lucht kwam vallen gaf weer hoop, maar de terechte winnaar van de dag profiteerde in de slotfase van de geboden ruimtes. De missie is duidelijk: achter aansluiten en volgende week beginnen aan een uitdagende inhaalrace in ‘Divisie 5’.

BFC – Roda’46                   2-5         (1-0)
Selectie: Seth; Timber, Daniël (55. Matthijs), Daan (45. Thijs), Sian; Thomas, Elio, Alex (75. Sami); Sami (40. Alend), Max, Tim
Scoreverloop: 1-0 Tim (14e,  ass Alex), 1-1 Roda (45e), 1-2 Roda (52e), 1-3 Roda (57e), 2-3 Thijs (73e, ass Tim), 2-4 Roda (77e), 2-5 Roda (79e)
Afwezig:
Max (blessure), Justen (schorsing)

Het is alweer een halfjaar geleden dat het officiële competitievoetbal eindigde. Destijds prijkten de JO15-1 teams van Roda’46 en BFC bovenaan de ranglijsten van respectievelijk de 2e en 3e Divisie. Een officiële titel werd hen niet gegund door de bond, maar duidelijk is dat beide kampioenen winnaars zijn. De ontmoeting op een voorbeeldig Corona-proof sportpark Meerweg in Bussum beloofde dan ook al op voorhand veel spektakel. En dat werd het. Hoogspanning, hoog tempo, hoog niveau, hoge bomen.

Debuterend trainer/coach Davey du Maine, kind van de club, kende met de duimbreuk van de (uit eigen beweging) van Vitesse teruggekeerde goalie Max en schorsing van ‘de man in vorm’ Justen wat verzachtende omstandigheden. Toch was het keurkorps fit en vol vertrouwen aan de start gebracht door een gedegen en voorspoedige oefencampagne. Achtereenvolgens werd op vreemde bodem bij Spakenburg, PVCV en Fortuna Wormerveer met indrukwekkende uitslagen een imponerende visitekaart afgegeven, bestendige bekrachtigingen dat het fundament van een geoliede machine nog bestaat. Waar het in de voorbereiding nog aan ontbrak waren tegenslagen in het scoreverloop, waardoor juist de mentale competenties van de boys nog onvoldoende werden getriggerd. Nu ook dat vinkje is gezet kan vooruit worden gekeken naar de volgende dertien finales in deze ‘Divisie 5’.

Oefencampagne

Spakenburg – BFC                      3-10
PVCV – BFC                                 1-6
Fortuna Wormerveer – BFC        3-5

Volgende week doet zich een ideale gelegenheid voor om de teleurstelling van vandaag alweer definitief weg te spoelen. Op bezoek bij ‘angstgegner’ Victoria. Zou het dan toch weer een keer lukken bij de buren? Komt dat zien! Op het Jagerspaadje wordt om 12:15 uur op het hoofdveld afgetrapt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!