Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Tussen de hoogbouw van de Zuidas ligt AFC als een klein gallisch dorpje in het Romeinse rijk. De traditie van de club uit 1895 en de zakelijke dienstverlening uit de omgeving vinden elkaar in het clubhuis van AFC, de één nog in gebruik, wachtend om afgebroken te worden, de ander van glas en steen, uitkijkend over het nieuwe hoofdveld van kunstgras. Het ziet er indrukwekkend uit.

Wij verzamelen deze mooie ochtend in een hoekje van de nieuwe tribune aan de overzijde van het nieuwe clubhuis. Corona houdt de kleedkamers nog even gesloten. De voorbereiding is er niet minder door. Les in de openlucht van Ruben en Martin. We speelden eerdere seizoenen met AFC in de competitie en ver lagen we nooit uit elkaar, maar we waren elkaar nu alweer enige tijd niet tegen het lijf gelopen. Onze leeftijdgenoten van AFC speelden hoger de afgelopen jaren. Uitgaan van onze eigen kracht is als altijd ook vandaag het motto. Ons eigen spel spelen, strijdbaar zijn.

We missen vandaag Vincent en Keyan.

AFC heeft de eerste 15 minuten van de eerste helft met agressief aanvallend voetbal het betere van het spel. Veel druk op onze helft. Toch is de eerste echte goede kans voor BFC. Een goed lopende aanval over rechts brengt Sophie in stelling, maar ze twijfelt over een schot op goal of een voorzet, met als gevolg dat de bal net langs de paal achter gaat.

Marc moet met een goede reflex een paar minuten later redding brengen en de druk op zijn goal houdt aan, maar BFC weet zich goed staande te houden. Het voetbal blijft verzorgd en er wordt hard gewerkt om de aanvallen van AFC te weerstaan. BFC creëert die eerste 15 minuten zelf ook goede kansen, met gesmoorde schoten van Nassir en Sophie. Een corner van BFC wordt door Imran overgeschoten. Langzaam maar zeker krijgt BFC meer vat op AFC, met als hoogtepunt uitverdedigend werk van Mika-Wessel-Luca en Arthur met als kers op de taart het vrijspelen van Nassir via een panna. Zijn schot gaat vervolgens over. Deze aanval had meer verdiend.

Hoewel het dus niet misstaan zou hebben wanneer BFC de score op dit moment zou hebben geopend, valt het eerste doelpunt even voor rust toch voor AFC. Een schot van net buiten ons strafschopgebied dwarrelt over Marc op de lat. In de kluwen van spelers wordt de rebound van AFC in eerste instantie nog gekeerd, maar ook de tweede bal valt voor de voeten van een AFC'er, die dit buitenkansje weet te benutten. Met deze 1-0 stand gaan we de rust in.

In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. BFC begint agressiever en houdt AFC op eigen helft. Al na 6 minuten vindt Nassir het vijandelijke net. Mads wordt op rechts weggestuurd en op snelheid trekt hij de bal de 16 in, bereikt Sophie en zij Sam. Deze legt vervolgens terug op de meegekomen Nassir, die de bal uiteindelijk het laatste zetje onder de keeper van AFC meegeeft.

Het spel golft op en neer, waarbij er over en weer doelpogingen zijn. De niet neutrale kijker kan tot de conclusie zijn gekomen, dat BFC in de tweede helft uiteindelijk de betere kansen had, maar toch blijft het voor haar uiteindelijk bij dat ene doelpunt. Zo niet AFC. Na wat slordig uitverdedigen van BFC onderschept AFC in de 25e minuut de bal op het middenveld en uit de daaruit voortkomende aanval weet AFC via hun linkerflank de winnende treffer te scoren. De resterende 10 minuten krijgt BFC nog wel enkele kansen, maar AFC was vandaag gelukkiger en trekt de winst over de streep. Het Gallische dorp heeft standgehouden en komt met 3 punten op gelijke hoogte met BFC. BFC staat nu  derde op de ranglijst en is daarmee leider van de groep volgers in het klassement achter Alphense Boys en AFC '34.

Dank aan beide teams voor aanvallend en attractief voetbal. Volgende week weer verder met Zeeburgia uit. Meemaken en erbij zijn, zou ik zeggen.