Datum

10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Bijna was de kop voor het verslag van deze week identiek aan die van een week eerder want op een troosteloze trieste zaterdagmiddag bakte BFC 1 er de eerste 45 minuten niet veel van. Het was deze middag niet alleen troosteloos vanwege de afwezigheid van de toeschouwers maar ook het weer hielp dit keer niet mee. Waar het in de ochtend nog een beetje lekker voetbalweer leek te zijn gooide de weergoden precies bij het aanvangen van de warming up alle registers open en kwam het water gedurende de gehele wedstrijd met grote hoeveelheden over de weinig aanwezigen langs het veld en de 22 hoofdrolspelers op het veld neer. Deze omstandigheden werkte nu niet bepaald voordelig op het vertoonde spel want op een spekglad veld had men soms moeite om overeind te blijven. De manschappen uit Bussum bleken ook niet echt scherp uit de kleedkamer gekomen te zijn want het had eigenlijk al in de tweede minuut op voorsprong moeten staan. Een niet te missen kans werd echter knullig verprutst en tot overmaat van ramp werd de bal, na een gigamisser in de bussumse verdediging,  een minuut later bij BFC tegen de touwen geschoten. Op zoek naar de gelijkmaker bleek BFC veel te slordig en op het natte gladde veld waren de balaannames en passes ver onder de maat waardoor het ook amper tot gevaarlijke aanvallen kwam. JSV ging duidelijk beter met de omstandigheden om en was ook het eerste deel het meest dreigend. De thuisploeg wist de enkele mogelijkheden die het kreeg ook niet te verzilveren waardoor de eerste helft leek af te stevenen op een 1-0 ruststand. In de 43ste minuut was daar echter één van de weinige goede BFC aanvallen waaruit Leroy Oehlers, op aangeven van Jelle Schouten, de Bussummers nog voor de thee op gelijke hoogte zette. In de rust werden de puntjes op de i gezet door de trainers en aangegeven op welke fronten het beter kon en moest om na 90 minuten als winnaar van het veld te stappen.

De tweede helft begon het wat het weer betreft hetzelfde als de eerste echter voetballend zag het er aan BFC zijde een stuk beter uit. JSV kreeg amper nog een kans en met de minuut kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. Met nog een kleine twintig minuten op de klok bleek het Tjerk Posthuma kwartiertje aan te breken. Na een vlijmscherpe counter stond de spits op de juiste plek om een voorzet op maat van Jostein Ohm op waarde te schatten en BFC op voorsprong te zetten. Met de moed der wanhoop probeerde JSV iets terug te doen maar BFC was nu een stuk alerter en vaster in balbezit dat er amper een kans werd weggegeven.  Het was tien minuten na de voorsprong wederom Tjerk Posthuma die het net wist te vinden en ook nu was het Jostein Ohm die de spits bediende. Acht minuten voor tijd wist de spits zijn goede wedstrijd te bekronen met een wereldgoal. Na de bal op de borst te controleren werd deze van een meter of 22,5 met een volley over de verbouwereerde doelman tegen het net gedeponeerd en was een onvervalste hattrick voor Tjerk een feit. Na 90 minuten stond er een, zeker op basis van de tweede helft, zeer verdiende 1-4 einduitslag op het scorebord. Aanstaande woensdag staat de bekerkraker tegen SDO op het programma waarna zaterdag 17 oktober het nog ongeslagen CSW op bezoek komt. Twee wedstrijden binnen één week om naar uit te kijken.