Nieuwland ASC 1

2e klasse B

19 september 2020 15:00

M. (Marco) Ritmeester

Na 195 dagen zonder competitievoetbal was daar afgelopen zaterdag eindelijk de dag dat de nieuwe competitie van start ging. Op een zonovergoten sportpark Meerweg wordt om 14.50 uur de opstelling omgeroepen voor de wedstrijd BFC 1 - asc Nieuwland 1. De wedstrijdbal, gesponsord door de supportersvereniging van BFC, ligt klaar op de speciaal daarvoor fraai gemaakte zuil. De opblaaspeppi’s wapperen vrolijk in de lucht en langs de lijn staan op gepaste afstand de aanwezige supersups te wachten tot de twee teams en arbitraal trio op de klanken van een vrolijk opkomstmuziekje het veld betreden. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag lijken zo volop aanwezig en de Bussumse formatie is er op gebrand om op eigen veld de supporters te trakteren op een onvervalste driepunter. Het treft in asc Nieuwland echter een tegenstander die zich niet zomaar naar de slachtbank zal laten leiden. Nu was daar op voorhand al rekening mee gehouden want begin van het kalenderjaar liep BFC op eigen veld tegen de gasten van vandaag al eens tegen een nederlaag aan. De thuisploeg startte sterk en had het zich binnen vijf minuten een stuk gemakkelijker kunnen maken want het kreeg al snel twee goede mogelijkheden om de score te openen. Vijf minuten later kwam het zelf goed weg toen het bij een hoekschop van de Amersfoorters niet goed op stond te letten en een inkomende speler van de gasten ongehinderd de bal snoeihard op het hoofd kon nemen. Tot grote opluchting vloog deze echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal over de doellijn.  Dit bleek één van de weinige wapenfeiten te zijn van de Nieuwlanders. Het was vooral de thuisploeg wat de mogelijkheden kreeg maar zoals de laatste weken wel vaker voorkomt waren deze aan de voorwaartsen in het blauw niet besteed. Zo bleef het tot aan het rustsignaal steken op een 0-0 tussenstand en was er tijdens de thee het besef dat er in het tweede bedrijf wat beter met de mogelijkheden omgesprongen diende te worden wilde men deze middag als winnaar van het veld stappen. De tweede helft was amper vijf minuten onderweg of BFC leek dan eindelijk op voorsprong te komen. Het was Olivier Blaauw die van dichtbij de bal tegen de touwen dacht te schieten maar met een wonderbaarlijke krachtsinspanning wist de doelman van de gasten een achterstand te voorkomen. Na een verder wat rommelige fase van een minuut of tien trok BFC de wedstrijd steeds meer naar zich toe en een openingstreffer leek slechts een kwestie van tijd. Deze kwam er ook maar helaas voor de Bussumers viel deze aan de verkeerde kant. Nadat een behoorlijke kans voor BFC werd gemist schakelde de bezoekers razendsnel om en na ongelukkig wegwerken, in de bijna foutloze Bussumse defensie, viel de bal zomaar voor de voeten van de Amersfoortse spits. Deze liet even zien hoe je met een kans dient om te gaan en zonder pardon werd de bal achter doelman Ranzijn tegen de touwen gedropt. Met nog ruim 25 minuten op de klok zette BFC nog eens extra aan om minimaal de gelijkmaker op het scorebord te schieten. Er kwamen dan ook genoeg mogelijkheden maar het was rond en in de 16 meter vooral besluiteloosheid troef aan Bussumse zijde. Zelfs een tiental hoekschoppen in het laatste deel van de wedstrijd leverde te weinig op. In de extra tijd leek het dan alsnog goed te komen maar ook nu vloog de bal rakelings voorlangs en kwamen drie BFC ers een schoenmaatje te kort om de bal een laatste zetje de goede kant op te geven.  Na 95 minuten was een zure nederlaag een feit en verliet de BFC 11 met de staart tussen de benen het veld met het besef dat men aanvallend deze middag tekort was geschoten. Aanstaande zaterdag mag het bij het sterke Delta Sports’95 proberen het blazoen weer op te poetsen. Geen gemakkelijke opgave tegen een ploeg die zijn eerste wedstrijd met 0-5 wist te winnen. Aftrap op sportpark De Kruisboog in Houten is om 14.30 uur.